Manisa
30 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kemer köyü sakinleri keşkek hayrında buluştu

Kemer köyü sakinleri keşkek hayrında buluştu

 

Salihli’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kemer Köyü’nde, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan ve düğünlerin vazgeçilmez yemeği olan keşkek hayrının bu yıl 5’incisi yapıldı. Salihli Belediyesi ve Kemer Köyü Muhtarlığı öncülüğünde oluşturulan komite tarafından düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan, Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, protokol üyeleri, davetliler ile köy sakinleri katıldılar.

Gördes’e bağlı Boyalı ve Kayacık Köyleri olmak üzere iki ayrı noktada başlayan ve Salihli sınırlarına kadar ulaşan Kale, Kemer, Kurttutan ve Hacıhıdır Köylerini etkisi altına alan büyük orman yangını nedeniyle keşkek festivali yerine bu yıl hayır yemeği olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Etkinlikte mevlit okundu, dualar edildi. İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan ve Belediye Başkanı Mazlum Nurlu geleneksel yöntemle keşkek dövdü. Kazanlarda pişirilen geleneksel yöntemlerle dövülen keşkekler, konuklara ikram edildi. Kemer Köyü Muhtarı Mehmet Kırcalı yaptığı konuşmada, “Salihli’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve Büyükşehir yasası kapsamında Mahalleye dönüştürülen 500 yıllık tarihe sahip Kemer Köyü’nde, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan ve düğünlerin vazgeçilmez yemeği olan keşkek hayrının bu yıl 5’incisini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl geleneksel keşkek festivali yerine bu yıl Gördes’e bağlı Boyalı ve Kayacık Köyleri olmak üzere iki ayrı noktada başlayan ve Salihli sınırlarına kadar ulaşan Kale, Kemer, Kurttutan, Hacıhıdır Köylerini etkisi altına alan büyük orman yangını nedeniyle hayır yemeği olarak düzenlemeyi uygun gördük. Geleneklerimize sahip çıkarak sizleri bu güzel etkinlikle buluşturmaktan mutluyuz” dedi.

KÖY KÜLTÜRÜ GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR
İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan ise yaptığı konuşmada, “Kemer Köyü ve bu bölgemizi Salihli’de göreve başladığım ilk günlerimizde maalesef yaşanan büyük orman yangını sırasında tanıdım. Kemer Köyü başta olmak üzere bu bölgede yaşamını sürdüren inşa ettikleri vatandaşlarımızın büyük emekleriyle inşa ettikleri arazi alanları ve tatbiki nefes aldığımız ormanlarımızın yanmasını takip etmiştik. Devletimizin bütün imkânlarıyla görevli ve gönüllü tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızın destekleriyle o kötü günleri çok şükür geride bıraktık. O günlerde Muhtarımız bu köyümüzün kültürünün gelecek nesillerimize doğru, güzel bir şekilde aktarıldığı bir keşkek buluşmasında bir arada olmamız için davet etmişti. Bu kötü günleri atlatalım inşallah o güzel günde bir arada oluruz demiştim. Keşkek, Anadolu’nun dört bir tarafında lezzetiyle damak çatlatan çok güzel bir yemek çeşidi olup düğünlerimizin ve bayramlarımızın yemeğidir. Geleneklerimize sahip çıkarak bizleri bu güzel etkinlikle buluşturan muhtarımız Mehmet Kırcalı ve Azalarına, Tertip komitesine teşekkür ediyorum” dedi. HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!