Manisa
16 October, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kulalılar Selvili Dede’yi andı

Kulalılar Selvili Dede’yi andı
Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Kenger mahallesinde yıllardır geleneksel olarak düzenlenen 26. Selvili Dede Kültür ve Dayanışma etkinliği büyük bir katılımla yapıldı. Selvili Dedenin Türbesi’nin topluca ziyaret edilip dualar edildiği etkinlikte, katılımcılara keşkek ikram edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açış konuşmasını yapan Kenger Mahallesi Muhtarı Serdar Topak, “Her yıl düzenlediğimiz şenliğimizde tekrar bir arada olmaktan sevinçliyiz.

Hepiniz hoş geldiniz. Bu etkinliğin hazırlanmasında emek desteklerinden dolayı kaymakamımıza, büyükşehir ve ilçe belediye başkanımıza, köylülerimize, hayırseverlerimize çok teşekkür ederim” dedi. Kula Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz de yaptığı konuşmada, “Birlik ve beraberlik, farklılıklarımızla birlikte bir arada olmaktır. İnanç birliğimizi kültürümüzü koruyarak yaşamaktır. 13. Asırda Anadolu’daki önderler bir arada yaşamayı ortaya koymuş, bu millete birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe davet etmiştir. Bizler de birlikteliğimizi koruyarak hep beraber hizmet edersek ve bu anlayışla çalışırsak ancak başarılı oluruz” diye konuştu.


SELVİLİ DEDE’NİN ÖĞRETİLERİ YAŞATILMALI

Son konuşmayı yapan Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir de, “Bu özel etkinlik, yalnızca geçmişle bir bağ kurmak değil, aynı zamanda geleceğe de umutla bakmamızı sağlayan, bizi bir arada tutan manevi bir köprü niteliğindedir. Bu tür etkinlikler, kültürümüzün ve değerlerimizin nesilden nesile aktarılmasında çok önemli bir rol oynar. Geçmişten bugüne kadar gelen zengin mirasımız, bizlere hem birey hem de toplum olarak kim olduğumuzu hatırlatır. Bu nedenle, Selvili Dede’nin öğretilerini yaşatmak, onun mirasını korumak, hepimizin sorumluluğudur. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergilediğimiz bugün, hepimizin katkılarıyla daha güçlü, daha dayanışmacı ve daha bilinçli bir topluma ulaşacağımıza olan inancım tamdır. Birlikte paylaştığımız değerler bizi bir arada tutan en güçlü bağlardır. Bu bağları güçlendirmek ve geleceğe taşımak için bugün burada attığımız her adım, yarının daha parlak olmasına katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. İrem Uslu’nun sunduğu program, Menderes Cemevi Semah Ekibinin gösterisinin ardından, Salihli Türkü Dostları Grubu, Sanatçı İlke Yılmaz ve Ünlü Halk Ozanı Aşık Dertli Divani’nin konseri ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!