Manisa
06 October, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisa Müftülüğü engellilerin gözü kulağı olmayı hedefliyor

Manisa Müftülüğü engellilerin gözü kulağı olmayı hedefliyor
MÜFTÜLÜK ENGEL TANIMIYOR    Manisa Müftülüğü, il genelinde yaşayan 88 binden fazla engelli vatandaşın her türlü dini hizmetini ve eğitimini sağlamak için seferber oldu.
MÜFTÜLÜK ENGEL TANIMIYOR    
Manisa Müftülüğü, il genelinde yaşayan 88 binden fazla engelli vatandaşın her türlü dini hizmetini ve eğitimini sağlamak için seferber oldu. Bu konuda Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan duyma engelliler için hutbe hizmetinin ardından, yine bir ilke imza atılarak görme engellilere Kur'an-ı Kerim eğitimine başlanıyor. Müftü Mustafa Soykök, "Tüm engelli kardeşlerimize ulaşmak istiyoruz" dedi.

Toplumun her kesimine yönelik farklı projelerle din hizmeti yürüten Manisa Müftülüğü, il nüfusunun yüzde 6.6'sına tekabül eden 88 bin 313 engelli vatandaş için de seferber oldu. Manisa Müftüsü Mustafa Soykök, 25'i kadın toplam 40 personelin 3 aydır online seminerlerle görme engelliler için hazırlanan braille alfabesini öğrendiklerini, şimdi de Kur'an alfabesini öğreneceklerini ve yakında isteyen tüm görme engelli vatandaşlara Kur'an-ı Kerim öğretmeye başlayacaklarını söyledi. Soykök, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'in de engellilere yönelik Müftülük çalışmalarını çok önemsediğini ve desteklediğini söyledi.
BRAİLLE ALFABESİ İLE KUR'AN EĞİTİMİ
Braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim öğretecek olmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu kaydeden Müftü Soykök, "Kahramanmaraş'ta yaşayan bir görme engelli öğretmenimiz, hiçbir karşılık beklemeden arkadaşlarımıza bu eğitimi veriyor. Hocalarımız şu anda braille alfabesini gayet iyi okuyorlar, Kur'an alfabesini de braille yöntemiyle en kısa zamanda öğrenecekler. Ardından da görme engellilere bu yöntemle Kur'an öğretecekler. Bu projemizi diğer illerimize örnek olması için Diyanet İşleri Başkanlığı'na da sunacağız" diye konuştu.
ENGELSİZ MERKEZİ KURULACAK
Müftü Soykök, müftülük bünyesinde 'Engelsiz Merkezi' adıyla, sadece engellilere hitap edecek bir mekan da oluşturacaklarını söyledi. Din görevlilerinin engellilere yönelik hitap ve davranış noktasında eğitildiğini anlatan Soykök, çeşitli kesimlere yaptığı konferanslarla büyük ilgi  gören engelli milli yüzücü Sefa Yurtkölesi'nin de kendilerine büyük destek verdiğini söyledi. Soykök, "Sefa kardeşimiz engellilerin anlaşılması ve onlara nasıl destek olunacağı noktasında hem din görevlilerimize, hem de toplumumuzun çeşitli kesimlerine konferanslar veriyor. Çok da etkili oluyor. Yarın (bugün) akşam Yunusemre Millet Çarşısı'nda Sefa kardeşimiz yine gençlerle buluşacak ve onların sorularını cevaplayacak" şeklinde konuştu.
İŞARET DİLİYLE CUMA HUTBESİ
Manisa Müftülüğü geçtiğimiz günlerde işitme engelliler için önemli bir uygulamayı hayata geçirmiş ve işaret diliyle hutbe vermeye başlamıştı. İşitme engellilerin de Cuma hutbesini anlayabilmesi için hayata geçirilen uygulama, Hatuniye Camisi’nde her hafta gerçekleştiriliyor. İmkanı olan işitme engelliler Cuma namazında bu camiye giderek hutbe dinlerken, camiye gitme imkanı olmayan tüm vatandaşlar da müftülüğün facebook sitesinden Cuma saatinde işitme engelliler için verilen hutbeyi canlı olarak takip edebiliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!