Manisa
27 April, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62944.748$

Manisa’da aile içi şiddetle mücadelede iş birliği için protokol imzalandı 

Manisa’da aile içi şiddetle mücadelede iş birliği için protokol imzalandı 
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MCBÜSEM) ile Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında ŞÖNİM meslek elemanlarına yönelik "Başlangıç Düzeyi Temel Eğitim Programı" düzenlenecek. Protokol, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç tarafından imzalanırken Müdür Mustafa Kılıç'a beraberindeki heyet eşlik etti. Protokolle birlikte ŞÖNİM meslek elemanlarına yönelik özel olarak hazırlanan eğitim programı başlatılacak. Protokol kapsamında düzenlenecek olan "Başlangıç Düzeyi Temel Eğitim Programı", ŞÖNİM meslek elemanlarının profesyonel becerilerini geliştirmeyi amaçlamakta. Eğitim programı, şiddetle mücadele ve önleme konularında uzmanlaşmak isteyen meslek elemanlarına temel bilgi ve beceriler sunacak.

Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç konuşmasında "Aile içi şiddetle mücadelede tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliğine önem veriyoruz. MCBÜSEM ile yaptığımız bu protokol, bu alandaki çalışmalarımıza önemli bir katkı sağlayacaktır." açıklamalarında bulunarak iş birliği protokolünden duydukları memnuniyeti dile getirdi.


ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI 

Rektör Kibar protokol imza töreni sonrasında “Bilindiği üzere, şiddet, günümüzün en önemli sosyal sorunlarından biridir. Aile içinde, toplumda ve her alanda karşımıza çıkan bu problem, sadece bireyleri değil, tüm toplumu olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, şiddetle mücadele için tüm paydaşların ortaklaşa çalışması büyük önem taşımaktadır. Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak, şiddetin önlenmesi ve şiddete maruz kalan kişilere destek olunması konusunda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bu kapsamda, MCBÜSEM ile ŞÖNİM arasında imzalanan protokol ile önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Bu iş birliği ile şiddetle mücadelede daha etkin bir şekilde çalışabileceğimize inanıyoruz. Bu vesileyle, protokolün hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kaydetti. Protokol imza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çetin, Genel Sekreter Öğr. Gör. Erhan Doğan ve MCBÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yoldaş da katıldı.

MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!