Manisa
29 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

MANİSA’DA ONKOLOJİ HASTANESİ AÇILDI 

MANİSA’DA ONKOLOJİ HASTANESİ AÇILDI 

 


Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi bünyesindeki Onkoloji Hastanesi düzenlenen törenle açıldı. Hastanenin açılışına Manisa Valisi Enver Ünlü, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, hastanenin yapımına destek veren merhum hayırsever Dündar Çiloğlu’nun yakınları, Manisa CBÜ öğretim üyeleri ve davetliler katıldı. 

Yapım çalışmaları 2017 yılında hayırsever desteği ile başlayan ancak sonrasında devlet desteğiyle tamamlanan onkoloji hastanesinin açılışında konuşan Başhekim Prof. Dr. İsmet Topçu, “Hafsa Sultan Hastanemiz 700 servis yatağı, 110 yoğun bakım yatağı ve 2250’den fazla çalışanı ile yılda 300 binin üzerinde servis hastasını, 1 milyon 56 bin de poliklinik hastasına hizmet veriyor. Bir yandan personel sayımızı artırırken diğer taraftan yeni üniteleri de hastanemize kazandırıyoruz. Çok yakında ameliyathanelerimizi büyütmek ve yenilemek için inşaat çalışmalarına başlıyoruz. Onkoloji ek binamız da 4 kattan oluşuyor, yangın ve deprem yönetmeliğine uygun, engelliler için erişebilir şekilde tasarlanmıştır. Binamızda 20 hasta odası, 12 doktor ve hemşire odası, 9 poliklinik odası, aynı zamanda 30 hastanın tedavi görebileceği günü birlik ayaktan kemoterapi odası ve 8 yataklı palyatif bakım servisimiz mevcuttur. Kemoterapi hizmetlerimiz tamamen el değmeden, steril koşullarda yapılmaktadır. Ek binamızın inşasına 2017 yılında başladık. Yola ilk çıkışımız hayırsever iş adamı Dündar Çiloğlu ile oldu. Sonrasında bir süre ara verilen inşaat faaliyetleri 2020 yılında tekrar devletin desteğiyle devam etti. Pandemi nedeniyle faaliyetler yavaşladı, ancak personel eksikliğinin tamamlanmasıyla birlikte hizmete sunduk” diye konuştu. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar da, kanser hastalarına hizmet verecek olan onkoloji hastanesinin açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kibar, “Onkoloji servisinde verdiğimiz hizmetleri çok daha iyileştirerek hizmet vermeye devam edeceğiz. Binanın oluşmasına vesile olan Dündar Çiloğlu ve ailesine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çağımızın hastalığı kanser. Artık eskiye nazaran bu hastalıkla karşılaşmama oranımız oldukça yüksek. Biz sahip olduğumuz güçlü akademik kadromuz ve hekimlerimizle birlikte bu konuda hizmet vermeye çalışıyoruz. Hastanemizin binası 2023 yılında tamamlandı, ancak personel eksikliği nedeniyle bir süre hastanemizi hizmete alamadık. Personel desteğinin sağlanması ile onkoloji hastalarına hizmet vermeye başladık” dedi. 
Açılış töreninde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Manisa Valisi Enver Ünlü de, birer konuşma yaparak onkoloji hastanesinin hizmet kalitesini artıracağını belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti. Manisa Valisi Enver Ünlü, merhum hayırsever Dündar Çiloğlu’nun yakınlarına teşekkür belgesi verdi. Konuşmaların ardından onkoloji hastanesinin açılış kurdelesi kesildi. CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!