Manisa
02 October, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından Teşkilat Buluşması gerçekleştirildi.

Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından Teşkilat Buluşması gerçekleştirildi.
Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mesut Öner, sağlık çalışanlarına bu zorlu süreçte gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür etti.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mesut Öner, sağlık çalışanlarına bu zorlu süreçte gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür etti. Öner, Memur-Sen’in Manisa’da 17 bin üyeye ulaştığını ifade ederek, her geçen gün büyümeye devam ettiklerini açıkladı. Yeni bir dönemin arifesinde olduklarını dile getiren Öner, “Zihinlerimiz işgal ediliyor. Küresel güçler oyunlarını oynamaya devam ediyor. Her geçen gün gençlerimiz başta olmak üzere zihinlerimiz işgal ediliyor. Bir toplumun başına gelebilecek en büyük felaket başına ne geldiğini bilmemesidir buyuruyor Yusuf Kaplan hocamız. İnşallah Memur-Sen ailesi oynanan bu oyunları hep birlikte bozacak. Bizde yerelde uyanık olacağız. Yeni düzende bizde hak ettiğimiz rolü alarak, yeni söylemler geliştirerek, yeni yöntemler geliştirerek çalışmalarımızı hızlandıracağız. Kurulan oyunları hep birlikte bozacağız” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 14 Şubat 1992’de kurulan Memur-Sen’in sendikal anlamda ki mücadelesinin 2022 yılında 30. yıla ulaşacağını açıkladı, bu yolun kolay bir yolculuk olmadığını söyledi. Teşkilatın bugüne gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Yalçın, toplu sözleşmede elde edilen kazanımlardan bahsetti. Memur-Sen olarak 2010 referandumunda 11 hizmet kolundan 6 hizmet kolunda yetkili olduklarından toplu görüşme hakkının kendilerine geçtiğini ifade etti. “Memur-Sen olarak memur sendikacılığı için en büyük miladı inşa ettik. Onun için sendika hakkı ve grev hakkı dünyanın her yerinde olmazsa olmaz haktır. Birbirini destekler, birbirini besler. Biri olmadığı diğeri eksik kalır. 8 yıldır sivil itaatsizlik eylemimiz devam ediyor. Aynen bunun gibi bazen iş bırakarak, bazen eylem yaparak bu hakkımızı uluslararası hakkımızı kullanıyoruz. Mücadelemizi devam ettiriyoruz. Onun için memur sendikacılığında 1992’yi, 1995’i, 2001’i, 2010’u tarihin önemli dönüşüm noktası olarak bir tarafa kaydetmemiz lazım” diye konuştu.

Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşmeyi Memur sendikacılığında yeni bir aşama, yeni bir istasyon olarak ifade ettiklerini vurguladı. 1 milyon kitleyle 6 milyon insanın yükünü çektiklerini söyleyen Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşmede sendikalı ile sendikasız arasına 400 TL’lik toplu sözleşme ikramiye maddesinin koyulduğunu söyledi. Yalçın, sendikalı olanın 2022 yılı içerisinde 1600 TL fark alması, 2023’ün sonunda da 2 bin TL’nin üstüne çıkarak sendikalı olanın sendikasız olana göre farkının ortaya çıkacağını söyledi, 92 tane kazanım elde ettiklerini, bunun yanında 87 tane de önceki kazanımların üzerine ilave yaparak 179 tane iyileştirme sağlanan bu toplu sözleşmenin son derece kıymetli olduğunu vurguladı.

Yalçın, yetkili sendika olarak 2022 yılı içinde 3600 ek göstergesini hazırlayacaklarını söyledi.  Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımızın siyasi vaat olarak ifade ettiği, bizim 2022 yılı içerisinde Çalışma Bakanlığı ve tüm taraflarla sadece yetkili konfederasyon olarak oturup çalışacağımız ve tamamladığımızda da Cumhurbaşkanımızın siyasi icraata dönüştüreceği 3600 ek gösterge konusu Memur-Sen’in mücadelesinin adım adım sonuca ulaşmaya yönelik en önemli aşamadır. Bu toplu sözleşmede kaydedilmiştir. Toplu sözleşme kararıyla 2022 yılı içinde 3600 ek gösterge ve ek göstergeler yetkili konfederasyon Memur-Sen’de çalışılacak ve tamamlanacaktır cümlesi son derece kıymetlidir.” diye konuştu.IMG_5310

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!