Manisa
30 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

MHP'li Akçay: Balkan halkları Türkiye'ye duacı

MHP'li Akçay: Balkan halkları Türkiye'ye duacı
MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye'nin gücünün ve güzelliğinin yurt dışından daha iyi anlaşıldığıın, özellikle Balkan coğrafyasındaki insanların Türkiye'yi dualarından eksik etmediğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye'nin gücünün ve güzelliğinin yurt dışından daha iyi anlaşıldığıın, özellikle Balkan coğrafyasındaki insanların Türkiye'yi dualarından eksik etmediğini söyledi. Akçay, yaklaşık 200 yıl önce Manisa'dan Makedonya'ya göç eden insanların olduğunu, bu ailelerin geleneklerini sürdürdüğünü kaydetti.

MHP'li Erkan Akçay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki Türk milletvekili heyetinin Makedonya, Sırbistan ve Karadağ'ı kapsayan Balkan temaslarıyla ilgili Manisa Manşet Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ziyaret kapsamında Sırbistan ve Karadağ'da Meclis Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı düzeyinde görüşmeler yaptıklarını, Makedonya'da ise Meclis Başkanı ile bir araya geldiklerini belirten Akçay, ayrıca bu ülkelerde başta Türk ve Müslüman kökenli gruplar olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla buluştuklarını ifade etti.

TÜRKİYE'Yİ GÜÇLÜ OLMASINI İSTİYORLAR

Balkan ülkelerinde Türkiye'ye yönelik büyük bir sempati olduğunu vurgulayan Akçay, "Dolu dolu geçen, çok faydalı bir ziyaret gerçekleştirdik. Türkiye'nin kurduğu birtakım siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin Balkan ülkelerinde çok iyi bir düzeyde olduğunu gördük. Türkiye'ye karşı gerek devlet yönetimleri, gerekse o ülkelerin vatandaşlarının çok güzel ve olumlu düşünceleri var. Hepsi de Türkiye'nin daha güçlü olması ve ilişkilerin daha da geliştirilmesini istiyor. Hem devlet ve hem de halk nezdinde bu kanaatlarin oluşması bizleri çok memnun etti" diye konuştu.

MANİSA İLE ÜSKÜP KARDEŞ ŞEHİR

Manisa ile Üsküp'ün kardeş şehir olduğunu ve iki kent arasında önemli işbirliği faaliyetlerinin olduğunu belirten MHP'li Akçay, ayrıca Karadağ'ın başkenti Podgoritsa yakınlarında 1800'lü yıllarda Manisa'dan göç eden insanlar yaşadığını söyledi. Programın yoğunluğundan dolayı bu aileleri ziyaret edemediğini ancak bunların kültürlerini sürdürdüğünü anlatan Akçay, "Üsküp'te 1884 yılında kurulan ve Türk çocuklarının okuduğu okulu ziyaret ettik. Oradaki soydaşlarımız ve dindaşlarımızın oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldik. Türkiye'nin tüm Balkan coğrafyasında sevildiğine şahit olduk" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DEN EMPERYALİSTLER RAHATSIZ

Türkiye'nin büyüklüğünün ve güzelliğinin yurt dışından, özellikle Balkanlar'dan daha iyi görüldüğünü anlatan Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin büyüklüğü, gücü, güzelliği ve uyguladığı barışçı politikalar orda yankı bulmuş. Türkiye kesinlikle yalnız bir ülke değil. Fakat Türkiye'nin bu ilişkilerinden, güçlenmesinden, barış politikasından rahatsız olan emeryalist güçler var. Gittiğimiz ülkeler ziyadesiyle memnun. İlişkilerimizi, işbirlsğimizi daha da güçlendirelim istiyorlar.

DUALARINDA HEP TÜRKİYE VAR

Balkanlar'daki insanların dualarında hep Türkiye var. Türkiye'de hava bulutlu olsa ordaki insanlar şemsiyelerini açıyorlar. Kendi ülkelerinde yaşıyorlar ama Türkiye'yi de günü birliğine takip ediyorlar. Yurtdışından Türkiye daha güzel görünüyor, konumu daha net görünüyor. Soydaşlarımız ve Müslüman ahali dışında tüm halk Türkiye ile son derece iyi ve sıcak işbirliğinden, işbirliğinin gelişmesinden yana. Bundan hem devlet katları, hem halk ziyadesiyle memnun. Ordaki soydaşlarımız da ilişkiler ne kadar güçlü olursa kendilerinin o kadar memnun olacaklarını, rahat ve huzur içerisinde olacaklarını ifade ediyorlar."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!