Manisa
03 October, 2024, Thursday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Müebbet hapis cezasını bozan Yargıtay, Aslıhan'ın katilini 18 yıla çarptırdı! Acılı anne isyan etti

Müebbet hapis cezasını bozan Yargıtay, Aslıhan'ın katilini 18 yıla çarptırdı! Acılı anne isyan etti

Çorum'da çocuklarının annesi Aslıhan Dal'ı boğarak öldüren Polat Hatal hakkında yerel mahkemenin verdiği müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Hatal, yeniden yargılandığı davada bu kez 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karara isyan eden acılı anne Sevgi Dal, "Benim kızım hunharca öldürüldü ve bu verilen karara karşıyım." dedi.

3 Ocak 2021 tarihinde Gülabibey Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Polat Hatal (32) birlikte yaşadığı Aslıhan Dal'ı (29) çıkan tartışmada boğdu. Ardından polisi arayan Hatal, Aslıhan Dal'ı boğduğunu söyleyip evden çıktı. İhbar üzerine adrese sevk edilen ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Aslıhan Dal kurtarılamadı. Polise teslim olan Polat Hatal ise tutuklandı.

"ONU GERÇEKTEN ÇOK SEVDİM"

Çorum 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu sanık Polat Hatal hakkında "kasten öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 2021 yılı kasım ayında görülen karar duruşmasında Polat Hatal şunları söyledi: "Aslıhan'ı tasarlayarak öldürmedim. Olaydan 5-6 gün önce Aslıhan ile aynı evdeydik, isteseydim öldürürdüm. Onu gerçekten çok sevdim. 14 yıl başımın tacı ettim. O yakınlarıyla sorun yaşıyordu. Aslıhan evi terk edip annesine gitmişti. Gidip evimize getirmiştim, sonra aramızda tartışma başladı. Bana ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu.

Müebbet hapis cezasını bozan Yargıtay, Aslıhan'ın katilini 18 yıla çarptırdı! Acılı anne isyan etti

"KEŞKE O GECE, O EVE HİÇ GİTMESEYDİM"

'İstediğim her şeyi yaparım, sen bana karışamazsın' gibi sözlerin yanı sıra çocuklarımın benden olmadığı yönünde ağır ithamlarda bulundu. Bana 'Evden defol git' dedi sonra bana tokat attı. Ben de boğazını sıktım, yere yığıldı. Aslıhan'ı çok seviyordum, ilgim ve alakam halen devam etmektedir. Boğazını sıktığım için çok pişmanım. Keşke o gece, o eve hiç gitmeseydim."

18 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme, sanık Polat Hatal'a "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Bunun üzerine sanık avukatı Derya Öztekin kararı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay yapılan temyiz incelemesinde, olayın haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Yeniden yargılanan Polat Hatal, bu kez 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"BENİM KIZIM HUNHARCA ÖLDÜRÜLDÜ"

Mahkeme çıkışı Aslıhan Dal'ın annesi Sevgi Dal karara tepki göstererek "Benim kızım hunharca öldürüldü ve bu verilen karara karşıyım. Hiçbir şekilde hiçbir kadın ölmesin." diye konuştu. HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!