Manisa
28 September, 2024, Saturday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Nasrallah'ın ölümü sonrası İran'ı korku sardı!

Nasrallah'ın ölümü sonrası İran'ı korku sardı!
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesi sonrası İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu olağanüstü toplanarak hem bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi hem de İran dini lideri Hamaney güvenli bölgeye götürülmesini kararlaştırdı. Bölgedeki tüm direniş güçlerinin Hizbullah'ın yanında ve destekçisi olduğunu söyleyen Hamaney, "Bu bölgenin kaderini başta Hizbullah olmak üzere direniş güçleri belirleyecek" ifadesini kullandı.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın lideri Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurdu. Hizbullah'ın 32 yıllık lideri Nasrallah'ın ölümü hakkında, Hizbullah tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Hizbullah'a yakın kaynaklar da Nasrallah'tan cuma gecesinden beri haber alınamadığını aktardı.

İRAN TEYAKKUZA GEÇTİ

Bölgedeki tansiyonu daha da artırması beklenen bu gelişme sonrası İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Lübnan başta olmak üzere İsrail'in bölgedeki saldırganlığını ele almak üzere toplandı.

HAMANEY GÜVENLİ BÖLGEYE GÖTÜRÜLDÜ

İran kaynaklarından elde edilen bilgilere göre; İran dini lideri Hamaney İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürmesi sonrası güvenli bölgeye götürüldü. Bu gelişmenin ardından bir açıklama yapan İran dini lideri Hamaney, "" Lübnan'da savunmasız insanların öldürülmesi, Siyonist kuduz köpeğin vahşetini bir kez daha herkesin gözü önünde ortaya çıkarırken, bir yandan da gaspçı rejimin liderlerinin basiretsizliğini ve aptalca politikasını kanıtladı. Siyonist rejimi yöneten terör çetesi, Gazze'de bir yıldır sürdürdüğü suç savaşından ders almamış, kadın, çocuk ve sivillerin toplu katledilmesinin direniş örgütünün sağlam yapılanmasını etkileyip yıkamayacağını anlayamamıştır. Şimdi aynı aptal politikayı Lübnan'da da uyguluyorlar. Siyonist suçlular, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapılanmasına önemli bir zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmelidirler" ifadelerini kullandı.

İran dini lideri Hamaney

"BÖLGENİN KADERİ DİRENİŞ GÜÇLERİ TARAFINDAN BELİRLENECEK"

Hamaney açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi: "Tüm Müslümanların, imkanlarıyla Lübnan halkının ve Hizbullah'ın yanında gururla durması ve gasıp, zalim ve şeytani rejime karşı mücadelede ona yardım etmesi farzdır. Bu bölgenin kaderi, direniş güçleri tarafından belirlenecek ve bu güçlerin başında gururlu Hizbullah bulunmaktadır. Bölgede tüm Direniş güçleri yanındadır ve desteklemektedir. Lübnanlılar, işgalci rejimin askerlerinin Beyrut'a doğru ilerlediği ve Hizbullah'ın onları durdurup Lübnan'ı gururlandırdığı zamanı unutmadı. Bugün de, Allah'ın lütfu ve gücüyle, Lübnan, saldırgan ve kötü niyetli düşmanına yaptıklarından pişmanlık duyuracak."

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Haleviİsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi

"İSRAİL VATANDAŞLARINI TEHDİT EDEN KİM VARSA..."

Öte yandan; İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Nasrallah'ın öldürüldüğünün açıklanmasının ardından, İsrail vatandaşlarını tehdit eden herkese "ulaşma" sözü verdi. Halevi, "Bu operasyonlarımızın sonu değil. İsrail vatandaşlarını tehdit eden kim olursa olsun onlara nasıl ulaşacağımızı biliriz" dedi.

HABERLER.COM

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!