Manisa
01 October, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Raf fiyatları ne zaman düşecek?

Raf fiyatları ne zaman düşecek?
YUSUF BÖYÜK YAZDIAsgari ücretin 4 bin 250 TL olarak açıklanmasıyla vatandaşlarda oluşan sevinç yerini korku ve endişeye bıraktı.

YUSUF BÖYÜK YAZDI

Asgari ücretin 4 bin 250 TL olarak açıklanmasıyla vatandaşlarda oluşan sevinç yerini korku ve endişeye bıraktı.  Vatandaşlar açıklanan asgari ücretin doları bahane ederek fiyat yükseltip hala aynı fiyat tarifelerini uygulayanların elinde yok olacağı düşüncesinde. 2 bin 825 TL nasıl eridiyse ücretin 4 bin 250 TL’nin de aynı şekilde eriyeceği görüşü hakim.

Hükümet tarafından açıklanan kurtuluş savaşının adımları atılıyor. Fakat dolar 18 seviyelerindeyken çıkan zamlar doların düşmesine rağmen inmiyor. Çünkü en önemli olan güven ortamı oluşturulmuş değil.

Daha önceki yazımdan da belirttiğim gibi hükümetin dolar için ilk hedefi kuru sabit fiyatta tutmak. Bu ise tam olarak başarılmış değil. İlerleyen günlerde buna yönelik adımların atılması bekleniyor.

Dolar 18 seviyelerindeyken çıkan zamlar ve bu dönemde stokçuluk yapanlar hala gündemden düşmüyor. Doların yüksekliğinin bahane ederek ürünlere zam yapanlar stoklarının eritilmesini öne sürüyor. Stokçuluk yapanların ise devlet yakasını bırakmıyor.

Bu dönemde uzmanlar ise raf fiyatları ile kasa fiyatının aynı olması konusunda uyarıyor. Bir ürünün raf fiyatının kasa fiyatından az çıkması sonucunda fiyatı düşük olan raf fiyatı altından ürünün alınması gerektiği belirtiliyor. Bu şekilde olmadığı taktirde vatandaşların ilgili mercilere şikayeti doğrultusunda haklarının alınacağı bildiriliyor. Bu konu da vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor.

Fakat yüksek zamların hala inmemesi büyük bir sorun. Dolar düştükten sonra raf fiyatlarında çok düşük seviyelerde indirim oldum. Akaryakıt fiyatları ise bu indirimlerden nasbini bile almadı. Gıda enflasyonu çarşı-pazarda daha da çok hissediliyor. Herkes fiyatlar deneden inmiyor? diye soruyor.

Üretim ve istihdam hedefleri ekonomik kurtuluş savaşının en önemli hedefleri. Fakat vatandaşın istediği ise fiyatların ilk önce düşürülmesi. Hükümet bu doğrultuda denetimlerini sürdürüyor.

Enflasyonun düşürülmesi, Türk Lirası’na değer katmak en önemli adımlar. Yeni modelin meyvelerinin 3 ay içerinde vereceği düşünülüyor. Fakat Ekonomik kurtuluş savaşı en önemli sınavını fiyatlar karşısında verecek gibi gözüküyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!