Manisa
30 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Rektör Ataç’tan kaymakam ve belediye başkanlarına riskli bina çağrısı 

Rektör Ataç’tan kaymakam ve belediye başkanlarına riskli bina çağrısı 

 

Manisa İl Koordinasyon Kurulu 2023 Yılı 1. dönem değerlendirme toplantısı yapıldı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan toplantı Manisa Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz başkanlığında yapıldı. Yılmaz, “1. Dönem sonu itibariye 999 milyon 310 bin TL ödenek harcanarak harcama oranı yüzde 27.65 olarak gerçekleşmiştir.” diye konuştu.
278 PROJE DEVAM EDİYOR 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, ”2023 Yılı 1. dönem ocak, şubat, mart ayı yatırımcı kuruluşlar dönem raporuna göre ilimizde 448 kamu yatırım projesi uygulandığı, bunlardan 346’sını yatırımcı kuruluş, 102’sinin belediyelere ait olduğu ve toplam tutarlarının 26 milyar 225 milyon TL olduğunu anlaşılmıştır. Projeler için önceki yıllarda 4 milyar 887 milyon TL harcama yapılmış, 2023 yılı için bu projelere toplam 3 milyar 614 milyon TL ödenek ayrılmıştır. 1. Dönem sonu itibariye 999 milyon 310 bin TL ödenek harcanarak harcama oranı yüzde 27.65 olarak gerçekleşmiştir. Bu projelerin 16’sının tamamlandığı 278’inin devam etmekte olduğu, 44’ünün ihale aşamasına getiriliği, 2’sinin tasfiye edildiği ve 108 projede ise henüz başlanamadığı tespit edilmiştir. Başlanamayan projelerin sebepleri arsa ödenek ve hukuki sorunlar olduğu ve ihale öncesi hazırlıkların yapıldığı görülmüştür.” dedi.
MCBÜ BÜNYESİNDEKİ ESKİ OKUL BİNALARI 
Kurum temsilcileri de yatırımlara ve taleplere dair bilgilendirmede bulundu. Toplantıda söz alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, eski deprem yönetmeliğine göre yapılan okul ve binaları sıraladı. Rektör Ataç, “Ahmetli MYO 2 tane binamız var. 1 Tanesini 2010’da hayata geçirdik, diğer binamız 1995 yılı öncesi yapıldı. Akhisar MYO konferans salonu, Alaşehir MYO ve binaları 1990 öncesi yapılmış binalar. Demirci MYO Eğitim Fakültesi A-B-C blokları 1990 öncesi yapıldı. Benzer şekilde spor salonu ve misafirhanesi de 1990 öncesi yapılmış. Gördes MYO 2000 yılından sonra yapılmış ve kırmızı çizgi yemiş oldu. Kırkağaç 1-2-3 numaralı depolar MYO idare binası, kazan dairesi, derslik binası lojmanı ve misafirhanesi 1990 öncesi yönetmeliğe göre yapılmış binalar. Kula, Salihli, Saruhanlı ve Soma yine 1990 öncesi yapılmış binalarımız.” dedi.
BİNALARIN RİSK ANALİZLERİ ORTAYA ÇIKSIN 
Rektör Ataç Kaymakam ve Belediye Başkanlarına seslenerek deprem konusunu dikkate almaları gerektiğini belirtti. Binalarda yapılacak olan deprem risk analizinin yetkili mecralara da gönderileceğini belirten Rektör Ataç, “İlçelerde eğitim öğretim birimlerimizde bu sorunlarımız var.  Çok kıymetli kaymakamlarım ve belediye başkanlarım konuyu gündemine alırlarsa, çözüm ve yol haritası belirleme noktasında onlarda yardımcı olurlarsa en azından üniversite olarak biz müteşekkir oluruz. Bu ilçelerde yapacağımız proje içinde destek istiyoruz. İstediğimiz destek mali bir destek değil. Biz istiyoruz ki kayıtlı ne kadar mesken varsa bunların risk analizi çıksın. İlçelere risk analizi için gelen arkadaşlara ilgili birimler yardımcı olurlarsa hem sahayı göstermek hem adres verme noktasına biz bu çalışmayı inşallah eylül gibi tamamlayıp Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla da halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz.” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!