Manisa
08 October, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Şehit ve Gazi Aileleri’nden çirkin saldırıya tepki

Şehit ve Gazi Aileleri’nden çirkin saldırıya tepki


Manisa Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı İbrahim Sagun, dün akşam Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde iki güvenlik görevlisinin bir terör gazisine yönelik uyguladığı şiddete tepki gösterdi. Sagun, şehit aileleri ve gazilere yönelik saldırıların cezalandırılması ve tekrarının yaşanmaması gerektiğini söyledi.
Dün gece saat 22.00 sularında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde meydana gelen olayda, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 2017 yılında icra edilen Fırat Kalkanı Harekatı esnasında El-Bab'da düzenlenen operasyonda yaralanarak gazi olan Denizlili S.G.'nin eşinin yaşlı dedesi, rahatsızlığı nedeniyle PAÜ Hastanesi'nde bir dizi operasyon geçirdi. Yoğun bakımda tedavisi devam eden hastanın yakınları, gece refakatçi değişimi yapmak istedikleri sırada güvenlikçilerle aralarında tartışma yaşandı. Durumun haber verilmesi üzerine hastaneye gelen gazi S.G. de güvenlik görevlileriyle tartıştı. Tartışma sırasında 2 güvenlik görevlisi S.G.'nin boğazına yapışarak yere yıktı. Güvenlikçilerle gazi arasında yaşanan arbede, hastanede görevli polis memurunun araya girmesiyle güçlükle sonlandırıldı.
ÇİRKİN SALDIRIYI HERKES KINADI
Olayın tarafları birbirinden şikayetçi olurken, terör gazisi S.G.'nin eşi ve çocuğunun gözü önünde maruz kaldığı şiddet olayıyla ilgili olarak sosyal medyada paylaşılan cep telefonu görüntüsü büyük yankı buldu. Başta gaziler olmak üzere toplumun farklı kesimlerinden birçok kişi yaşanan çirkin saldırıyı kınadı. Manisa Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı İbrahim Sagun da, beraberinde Dernek Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Taşçı ile birlikte Manisa Manşet ve Hür Işık Gazetesi’ni ziyaret ederek yaşanan olaya tepki gösterdi. Taşçı, “Gazimizin her ne olursa olsun yaşanan tartışma sonrası bu şekilde darp edilmesi bizi derinden üzmüştür. Gazimizin bu şekilde yaka paça etkisiz hale getirilmesini şiddetle kınıyoruz. Yetkililerden Gazimize yapılan bu muamelenin gereğinin en kısa sürede yapılması temennimizdir” dedi.
GEREKEN CEZA VERİLMELİ
Güvenlik görevlilerinin sivil hiçbir vatandaşa dokunma yetkisi olmadığını vurgulayan Sagun, “Onların yapmaları gereken elektronik kontrol cihazlarla görevlerini yapmalarıdır. Zor durumlarda ise destek olarak devletin güvenlik güçlerinden yardım talep edebilirler. Gazimiz şikayetçi olursa bu güvenlik görevlileri gazimizi darp ve yaralama suçlarından ceza alır. Ayrıca bağlı oldukları firma, bu güvenlik görevlilerinin işine son verir. Bu konularda gereğinin yapılmasını talep ediyor; gazilerimize ve şehit yakınlarımıza yönelik bu tür olayların tekrarlanmaması için gereken önlemlerin derhal alınmasını istiyoruz” diye konuştu. MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!