Manisa
29 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri verim ve kaliteyi artırıyor

Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri verim ve kaliteyi artırıyor
Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri verim ve kaliteyi artırıyor. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Turizm ve Tarımsal Altyapı Mali Destek Programı (TUTAP) çerçevesinde destek almaya hak kazanan “Tarımda Entegre Mücadelede Dijital Gözüm" proje faaliyetleri kapsamında İl Müdürlüğü 100. Yıl Konferans Salonunda teknik personellere yönelik “Erken Uyarı Sistemleri” ve “Dijital Kameralı Feromon Tuzak Cihazlarının Kullanımı” konularında eğitim düzenlendi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Turizm ve Tarımsal Altyapı Mali Destek Programı (TUTAP) çerçevesinde destek almaya hak kazanan “Tarımda Entegre Mücadelede Dijital Gözüm" proje faaliyetleri kapsamında İl Müdürlüğü 100. Yıl Konferans Salonunda teknik personellere yönelik “Erken Uyarı Sistemleri” ve “Dijital Kameralı Feromon Tuzak Cihazlarının Kullanımı” konularında eğitim düzenlendi.
Düzenlenen eğitime; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde bitki hastalık ve zararlıları konularında görevli 50 teknik personel katıldı.


25 ADET DİJİTAL KAMERALI FEROMON TUZAK CİHAZ SİSTEMİNİN KURULUMLARI TAMAMLANDI 
Eğitim toplantısının açılışında konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Tarımsal üretimde, ürünün verim ve kalitesini etkileyen ve tarımsal ürünlere zarar veren zararlıların bölgedeki popülasyon yoğunluğunu, türlerini ve gelişimlerini erken zamanda uzaktan takip edebilmek amacıyla Demirci, Kula, Gördes, Selendi ve Köprübaşı İlçelerimizde 25 adet yüksek teknoloji yöntemlerini kullanan yapay zeka temelinde oluşturulmuş dijital kameralı feromon tuzak cihaz sisteminin kurulumları tamamlanmıştır.  Cihaz ile entegre zararlı mücadelesinde üreticilerin doğru zamanda doğru ilacı yeterli miktarda kullanarak ilaçlama yapmalarını sağlamak, gereksiz ilaçlamadan kurtarmak amaçlanmıştır. 


Ayrıca ilimizde kullanılan Tahmin ve Erken Uyarı Sistemlerimiz ile arazilere yönelik sıcaklık, hava nemi, yağış miktarı, rüzgâr hızı ve yönü, toprak sıcaklığı, güneşlenme, toprak nemi gibi bilgilere sahip olabilmekteyiz. Buna bağlı olarak don ve fırtına uyarısı, iklime ve zararlılara karşı erken uyarılar, ilaçlama ve sulama önerileri de sistem sayesinde öğrenilerek, ürünlerdeki verim ve kalitenin artması sağlanmaktadır” dedi.
Toplantı, “Dijital Kameralı Feromon Tuzak Cihazlarının Kullanımı” ve “Erken Uyarı Sistemlerinin Kullanımı” konularında ülkemizde uzmanlaşmış ilgili firma temsilcisi Fikriye Berk tarafından katılımcılara bilgilendirme yapılması ve ardından gelen soruların ardından sona erdi.  

MİNE BADAN

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!