Manisa
28 September, 2024, Saturday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

TOKİ'den hak sahibi olan vatandaşlara kötü haber!

TOKİ'den hak sahibi olan vatandaşlara kötü haber!
TOKİ’nin başlattığı “İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Arsam Projesi” hak sahipleri, aradan geçen 1,5 yıla rağmen ev, iş yeri ve arsalarına kavuşamadı. Bu süre zarfında sözleşmelerin dahi yapılmamasına tepki gösteren vatandaşlar, başka alanda yapmayı düşündükleri yatırımları da TOKİ Projesi nedeniyle ertelediklerini ve bu durumun mağduriyete neden olduğunu belirtiyor.

2022 yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projelerinden biri olarak ortaya konan İlk Evim, İlk İşyerim, İlk Arsam Projesinin Manisa ayağında henüz hiçbir somut gelişme yaşanmadı. İlk kez bir gayrimenkul sahibi olma heyecanıyla başvuru yapan ve kurada ismi çıkan vatandaşlar; ev, iş yeri ve arsalarına kavuşacakları günü bekliyor. Proje kapsamında, Manisa merkezde kura sonuçlarına göre Yunusemre ilçesinde 750, Şehzadeler ilçesinde ise bin 415 vatandaş TOKİ’den ev sahibi olma şansı yakalamıştı. 6 bin 500 kişi ise Manisa merkezde TOKİ tarafından satışı yapılacak olan arsalardan alma hakkı kazanmıştı.


PROJE UMUDUYLA BAŞKA YATIRIM YAPAMIYORLAR

Projenin açıklanması, ardından da çekilen kuralarda isimlerinin çıkmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan hak sahipleri, aradan geçen 1,5 yıllık süreçte proje ile ilgili hiçbir gelişmenin yaşanmaması karşısında mağdur olduklarını belirtiyor. Manisa Manşet Gazetesi ile talep ve şikayetlerini paylaşan bazı hak sahipleri, “İlk zamanlarda ev, iş yeri veya arsa sahibi olacak olmanın büyük heyecanı içindeydik. Projenin bir an önce hayata geçeceğini düşünüyorduk. Ancak iki yıla yakındır bir gelişme olmadı. Projenin her an başlaması umuduyla birimlerimizi başka bir alanda da yatırıma çeviremiyoruz. Bu durum bizleri mağdur ediyor” ifadelerini kullandı.


TOKİ DEPREM NEDENİYLE DİĞER PROJELERİ ERTELEDİ

TOKİ’nin başlattığı İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Arsam Projesi’nin birçok ilde henüz başlayamamasının en önemli nedeni olarak, geçen yıl 6 Şubat’ta 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremler gösteriliyor. Yüzbinlerce depremzedenin bir an önce barınma ihtiyaçlarının karşılanması için tüm imkanları ile bölgede konut yapımını sürdüren TOKİ’nin, Türkiye’nin diğer bölgelerindeki birçok projeyi askıya aldığı veya yavaşlattığı belirtiliyor.


MALİYETERİN ARTMASI PROJELERİ ZORLAŞTIRIYOR

Uzmanlar, TOKİ’nin toplamda 1 milyon yeni konut hedefleyen yeni projesinde ciddi gecikmeler yaşanacağını belirtiyor. Sektör temsilcileri, deprem sonrası birçok toplu konut projesinin durduğunu veya ertelendiğini belirtirken, inşaat sektöründeki maliyet artışlarının da bu projeleri olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Projelerin gecikmesiyle ilgili TOKİ’den herhangi bir açıklama yapılmazken, vatandaşların yaşadığı mağduriyetin bir süre daha devam edeceği öngörülüyor.

Ayşe Nur Büyük

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!