Manisa
29 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Tüp mide ile yeniden doğmuş gibi oldu

Tüp mide ile yeniden doğmuş gibi oldu
Grandmedical Hastanesi, obezite ameliyatlarıyla her yıl yüzlerce hastayı sağlığına kavuşturuyor. Bir yıl önce tüp mide ameliyatı olan Fadime Cengiz, 130 kilo olarak başladığı serüvenine 63 kilo ile devam ediyor. Cengiz, kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirtiyor.

 

Dünya genelinde en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite, çeşitli cerrahi müdahalelerle tedavi edilebilen bir hastalık. Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, obezite ameliyatlarıyla her yıl yüzlerce hastayı sağlığına kavuşturuyor. Bir yıl önce tüp mide ameliyatı olan Fadime Cengiz, 130 kilo olarak başladığı serüvenine 63 kilo ile devam ediyor. Cengiz, kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirtiyor.

Obezite hastalığının en etkili tedavi yöntemi olarak kabul edilen cerrahi operasyonlar, tüm dünyada giderek artıyor. Hekimlerin, vücut kitle indeksinin belli bir orana yükselmesi durumunda önerdikleri tüp mide ameliyatıyla her yıl milyonlarca obezite hastası sağlığına kavuşuyor. 12 yıldır Manisa ve Ege Bölgesinde sağlık alanında bir çok yeniliğe imza atan Özel Grandmedical Hastanesi, obezite cerrahisini de başarıyla uygulayan sağlık kuruluşlarından biri. Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanlarından Op. Dr. Osman Uyar, “Grandmedical olarak obezite cerrahisinin tüm ameliyatlarını uygulamaktayız” dedi.

BİR YIL İÇİNDE YAKLAŞIK 70 KİLO VERDİ

Her yıl yüzlerce hastaya obezite cerrahisi uyguladıklarını belirten Uyar, Fadime Cengiz adlı hastanın tüp mide ameliyatıyla bir yıl içinde yaklaşık 70 kilo verdiğini belirtti. Uyar, “Hastamız şu an çok daha sağlıklı ve fit. Eğer şartlarınız uygunsa, tüm dünyada en sık yapılan yöntem olan tüp mide ameliyatıyla kolaylıkla kilo verebilirsiniz” diye konuştu. Uzun yıllar kilo sorunu yaşadığını belirten Fadime Cengiz de “Tüp mide ameliyatıyla 130 kilodan 63 kiloya kadar düştüm. Kendimi adeta yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Şartları uyan herkese bu tedavi yöntemini öneririm” ifadelerini kullandı.

OBEZİTE CERRAHİSİ NEDİR?

Obezite cerrahisi, klinik olarak obezite sorunu yaşayan ve bu fazla kiloya bağlı sağlık sorunları açısından risk taşıyan kişilere uygulanan kilo verdirme ameliyatları olarak biliniyor. Bariatrik cerrahi olarak da adlandırılan obezite cerrahisi, diyet ve egzersiz ile hedeflenen ölçüde kilo veremeyen hastalara uygulanıyor. Obezite cerrahisi ile bazı yöntemlerde kişinin yeme kapasitesi azaltılırken bazı yöntemlerde ise mide ve bağırsaktan emilen besin miktarı azaltılıyor. Obezite cerrahisinin bazı türlerinde ise her iki işlem birden yapılabiliyor. Obezite cerrahisi uygulanan hastaların hayatlarının geri kalan kısmında diyetine dikkat etmesi ve düzenli spor yapması, kişinin ideal kilosunun korunmasına katkıda bulunuyor.

OBEZİTE CERRAHİSİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Obezite cerrahisinde yapılan birkaç farklı tür ameliyat bulunuyor. Yapılacak ameliyatın türü hastanın yaşı, kilosu, obeziteye bağlı sahip olduğu rahatsızlıklar gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Obezite cerrahisindeki operasyonların hepsi genel anestezi altında yapılıyor. Yani hasta işlem sırasında herhangi bir şey hissetmiyor. Obezite cerrahisinde ameliyatlar “kapalı ameliyat” olarak bilinen laparoskopik yöntemle yapılıyor. Ağırlıklı olarak tüp mide ve gastrik bypass ameliyatları gerçekleştiriliyor.

OBEZİTE CERRAHİSİ KİMLER İÇİN UYGULANIYOR?

Obezite cerrahisi herkese uygulanabilecek işlemleri içermiyor. Bu ameliyatları olabilmesi için hastanın belirli kriterleri karşılaması ve cerrahiye bağlı komplikasyonları kabul etmesi gerekiyor. Öncelikle Vücut Kitle İndeksinin (VKİ) 40 ve üzerinde (aşırı obezite) olması gerekiyor. Hastalar VKİ bakımından kriterleri karşılasa dahi obezite cerrahisi ameliyatı olup olamayacağının kararını doktorlar veriyor. Hastanın obeziteye bağlı sağlık sorunlarının ciddiyeti bu kararda etkili oluyor.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!