Manisa
05 October, 2024, Saturday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yangının ateşi Manisa’ya düştü “YEŞİL VATAN SANA MİNNETTAR”

Yangının ateşi Manisa’ya düştü “YEŞİL VATAN SANA MİNNETTAR”
Türkiye’nin kıyı bölgelerinde devam eden onlarca orman yangınında binlerce hektarlık alan küle dönerken, yangınla mücadele sürecinde 7 kişi hayatını kaybetti.
Türkiye’nin kıyı bölgelerinde devam eden onlarca orman yangınında binlerce hektarlık alan küle dönerken, yangınla mücadele sürecinde 7 kişi hayatını kaybetti. Kırkağaç Orman İşletme Şefliğinde görevli Yaşar Cinbaş da müdahale için gittiği Manavgat’taki yangında şehit oldu. Oğlu Mahmut Cinbaş, babasının emekliliği gelmesine rağmen çalışmaya devam ettiğini belirterek, "24 Ağustos'ta avukatlık ruhsatı alacaktım. Onun törenini bekliyordu. Avukatlık ruhsatımdan sonra 'emekli olurum, artık çalışmam' diyordu" dedi.


107 YANGINDAN 102’Sİ KONTROL ALTINDA
Türkiye, bir haftadır Akdeniz ve Ege’deki orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre 112 orman yangınının 107’si kontrol altına alındı. Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde iki, Muğla’nın Marmaris, Köyceğiz ve Milas ilçelerinde de üç olmak üzere toplam 5 yangın sürüyor. Yangınlarda bugüne kadar 7 kişi hayatını kaybetti. Yangının vurduğu bölgelerde yaşayanlar evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Hayvanlar can verdi, tarım alanları yok oldu.
AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında şehit olan 2 orman işçisinden biri olan Yaşar Cinbaş'ın Manisa'da yaşayan ailesine acı haber verildi.
Şehit olan orman işçilerinden Yaşar Cinbaş'ın Kırkağaç ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi, İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse ve Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz verdi. Sosyal medya hesabından acı haberi paylaşan Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, "Manavgat’taki yangına müdahale eden orman işçilerinden 2’sinin şehit olduğunu, şehitlerimizden birinin Kırkağaç Orman İşletme Şefliğinde görevli Yaşar Cinbaş olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendim. İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 
CİNBAŞ’IN SON GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI
Orman Genel Müdürlüğü, Antalya Manavgat’ın ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında şehit olan orman işçisi Yaşar Cinbaş'ın son görüntülerini paylaştı.
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında içinde bulunduğu arazözde hayatını hayatını kaybeden orman işçisi Yaşar Cinbaş'ın yangınla mücadele ederken çekilen son görüntüsü ortaya çıktı. Orman Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde, mesai arkadaşlarıyla birlikte alevlere müdahale ettiği görülüyor.
Orman Genel Müdürlüğü, şehit Yaşar Cinbaş’ın görüntülerini ,“Canı pahasına mücadelesini ilelebet yaşatacağız. Yeşil vatan sana minnettar” notuyla paylaştı. 
“ALLAH BU YANGINI BİLEREK ÇIKARANLARIN CEZASINI VERSİN”
Antalya Manavgat’ta 4 gündür süren orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında şehit olan orman işçisi Yaşar Cinbaş'ın oğlu Mahmut Cinbaş, babasının emekli olmasına rağmen işini çok sevdiğini belirterek, "Yaklaşık 3,5 yıldır fazladan çalışıyordu. 24 Ağustos'ta avukatlık ruhsatı alacaktım. Onun törenini bekliyordu. Avukatlık ruhsatımdan sonra 'emekli olurum, artık çalışmam' diyordu" dedi.
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında şehit olan 2 orman işçisinden biri olan Yaşar Cinbaş'ın Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşayan eşi Havva Cinbaş ve oğlu Mahmut ve kızı Tuba Cinbaş’a acı haber ulaştı. Hayatını kaybeden orman işçisi Yaşar Cinbaş’ın ailesine acı haberi Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse ve Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz birlikte verdi. Şehit orman işçisi Yaşar Cinbaş’ın Kırkağaç Orman İşletme Şefliğindeki çalışma arkadaşlarına da evine geldi. Yaşar Cinbaş’ın oğlu Mahmut Cinbaş taziyeleri kabul etti, şehit babası için gözyaşı döktü.
53 yaşındaki 2 çocuk babası Yaşar Cinbaş’ın Adana Kozan’daki yangın için Manisa’dan yola çıktığı ancak yolda Manavgat yangınına yönlendirildiği ortaya çıktı. Manavgat’taki yanını söndürmek için günlerdir çalışan Yaşar Cinbaş’ın emekliliğinin 3,5 önce geldiği, ancak avukat olan oğlunun ruhsat törenini beklediği öğrenildi.
"AVUKATLIK RUHSAT TÖRENİMİ BEKLİYORDU"
Şehit orman işçisi Yaşar Cinbaş'ın oğlu Mahmut Cinbaş, babasının vefatını haberlerden öğrendiğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sabah 10.30 sıralarında son dakika haberiyle duydum. Haberin içeriğini okuduğumda ismini görünce iş yerine gittim. Orada vefat ettiğini söylediler, kesinleşmiş. Bayramda fizikten görüşmüştük. Bayramın 2. ve 3. günü yangın ekibinde nöbetteydi. Çıkan yangınlar sonucunda yanarak şehit oldu. İşini çok seviyordu. Deli dolu bir insandı. İzmir depreminde de AFAD ile birlikte görev almıştı. 9 yıldır Kırkağaç'tayız. Babam da emekli olmuştu zaten. Yaklaşık 3,5 yıldır fazladan çalışıyordu. 24 Ağustos'ta avukatlık ruhsatı alacaktım. Onun törenini bekliyordu. Avukatlık ruhsatımdan sonra 'emekli olurum, artık çalışmam' diyordu" dedi.
Ormanlarda duyarsız ateş yakan ve bilerek orman yangını çıkaranlara da seslenen Cinbaş, "Herkesin vicdanına kalmış. Bu şekilde sadece insanlar değil, farklı canlılar da yanarak ölüyor. Allah bu yangını bilerek çıkaranların da cezasını versin" diye konuştu. Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!