Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2414.1
  • BIST
    10259.36
  • BTC
    61364.96$

Yasak kitaplar bakandan böyle gizlendi!


Yasak kitaplar bakandan böyle gizlendi!
Milli Eğitim Bakanlığı, her eğitim yılı başında yayınladığı genelgelerle okullarda bakanlığın vermiş olduğu kitaplar dışındaki yardımcı kaynak kitapların kullanılmasını yasaklıyor. Ancak fiili olarak neredeyse tüm okullarda ve her dersten birkaç ayrı kaynak kitabın alınmasını öğretmenler şart koşuyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in dün yaptığı Manisa temasları çerçevesinde ziyaret etmesi muhtemel okullarda öğrencilere ‘o gün okula kesinlikle yardımcı kaynak getirmemeleri’ uyarısı yapıldı.

Hükümet uzun yıllardır okullarda ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak aileleri bu masraftan kurtarıyor. Ancak okulların tamamına yakınında okul yönetimleri ve öğretmenler Milli Eğitimin kitaplarının yetersiz olduğu iddiasıyla çocuklara her dersten birkaç ek kaynak almalarını şart koşuyor. Okul idaresi ve öğretmenler, bu duruma Milli Eğitim kaynak kitaplarının yetersiz olduğunu gerekçe gösteriyor. Diğer yandan Bakanlık kitapların her anlamda yeterli olduğunu belirtip, her yıl ek kaynak alınmaması yönünde genelgeler yayınlıyor ve aksi bir davranışta bulunan idareciler ve öğretmenler için idari işlem uyarısında bulunuyor.

YARDIMCI KAYNAK KİTAP GETİRİLMESİ YASAKLANDI
Tüm bu uyarılara rağmen öğretmenlerin talebi üzerine, öğrenciler kırtasiyelerden Milli Eğitim Bakanlığı kitapları dışında Matematik ve Fen Bilgisi’nden 3, Türkçe’den 2 ek kaynak kitap almak zorunda kalıyor.Manisa'da bir okulda öğrencilere Bakan’ın Manisa’da olduğu ve okulu ziyaret etme ihtimali bulunan günde bu ek kitapların kesinlikle getirilmemesi istendi. Öğrencilere ayrıca okuldaki dolaplarında bulunan ek kaynak kitaplarını da alarak eve götürmeleri söylendi.
VELİLER TEPKİLİ: KİTAPLARI GİZLEMEK SUÇ
Yaşanan bu durum velilerin tepkisini çekti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm uyarı ve genelgelerine rağmen çocuklarına ek kaynak kitap aldırıldığını ve bu yıl her bir öğrenci için yaklaşık 2 bin TL ek kaynak kitap parası ödediklerini belirten veliler, Bakan Yusuf Tekin’in okulu ziyaret etme ihtimali olan günde ek kaynakların okula getirilmemesi talimatının ise trajikomik bir durum olduğunu belirtti. Bakanlığın yasakladığı ek kaynakların aldırılmasının yasal olmadığını belirten veliler, bu durumu Bakan’dan gizlemenin ise ayrı bir suç olduğunu ifade etti.

MİNE BADAN

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!