Manisa
29 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yunusemreli çocuklar akıl ve zeka oyunlarında kıyasıya yarıştı

Yunusemreli çocuklar akıl ve zeka oyunlarında kıyasıya yarıştı
Yunusemre Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ve Bilim Yunusemre Merkezi Eğitmenleri tarafından Yunusemre Akıl ve Zekâ Oyunları İlçe Turnuvalarının 1.si Yunuspark İrfan Meclisinde gerçekleşti. 

Yunusemre Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ve Bilim Yunusemre Merkezi Eğitmenleri tarafından “Yunusemre Akıl ve Zekâ Oyunları İlçe Turnuvalarının 1.si Yunuspark İrfan Meclisinde gerçekleşti. 


Turnuvaya resmi ve özel ilkokul ve ortaokullardan 140 öğrenci, 20 ilkokul, 14 ortaokul toplam 34 okulun katılımı ile gerçekleşmiştir. Turnuvada ilkokul kategorisinde 5 oyun (mangala, pentago, equilibrio, qbitz, küre) ortaokul kategorisinde 5 oyun (mangala, reversi, pentago, kulami, küre) İsviçre Sistemi üzerinden swiss maneger eşleştirme programı kullanıldı. Yarışmalara katılan öğrenciler otunlar süresince hem eğlenmiş hem de öğrendiler. 


Festival havasında düzenlenen turnuvada öğrenciler, öğretmenler ve danışman öğretmenler hem eğlendiler hem de kıyasıya mücadele ettiler.
 Turnuva ödül törenine Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş katıldı. Çerçi öğrenciler ile sohbet edip oyunların faydaları üzerine paylaşımlarda bulundu. Çerçi, “İlkokul ve ortaokullar arası akıl ve zekâ oyunları turnuvası.  Akıl, mantık ve sabır anahtarları ile zeka oyunlarının kapısını açtık. Belediyemiz, Bilim Yunusemre ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte düzenlediği yarışmaya katılıp zeka küpü yarışmacılarımıza başarılar diledik” dedi. 
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş; “Turnuvamızda yer alan Akıl ve Zekâ oyunlarının, çocukların ders dışı zamanlarını etkin ve verimli kullanmalarına fayda sağlayarak, teknoloji ve yoğun ders temposundan bir nebzede olsun uzaklaşarak eğlenceli zamanlar geçirmelerine fırsat sağlamaktadır. Bu turnuvayı yaptığımız protokol ile geleneksel hale getiren Yunusemre Belediyemize, Yunusemre Bilim Merkezine ve eğitmenlerine ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Ayrıca Akıl ve Zeka oyunlarının çocuklarımızın problem çözme yeteneklerinin artırılmasına yönelik kazanımları azımsanamayacak ölçüdedir.” dedi.


Ödül töreninde ve oyunlar süresince öğrencilerin mutluluğu ve heyecanı görülmeye değerdi.  Yarışmalara katılan her öğrenciye ödüller verildi. 

İlkokul Takımları Düzeyi yarışmalarında;

1. Halil Yurt Seven İlkokulu, 2. Yunusemre Akgedik İlkokulu, 3. Taytanlı İlhan İlkokulu oldu.     

Orta Takımları Düzeyi yarışmalarında;

1. Cemal Ergün Ortaokulu, 2. Yunusemre Akgedik TOKİ İlkokulu ve 3. Vestel Ortaokulu ve Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu oldu.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!