© Manisa Manşet Gazetesi

BALABAN YENİDEN SAHADA AMA ASIL RAKİBİ KİM? SİYASİ REKABETİN BİR BAŞKA HALİ 

CHP’de Yunusemre Belediyesi için aday adayı olan isimlerin geçmişten gelen siyasi rekabeti burada da kendini gösterdi. Bilindiği gibi ilk aday adaylığını açıklayan isim eczacılar odası başkanlığından istifa eden Devrim Balı olmuştu. Balı 2020 yılında CHP Yunusemre ilçe başkan adayı olmuştu ancak o dönem Semih Balaban’ın destek verdiği Yalçın Arcak’a kaybetmişti. Balı’ya o dönem destek veren isim şu anda CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel’di. 

CHP’de Yunusemre Belediyesi için aday adayı olan isimlerin geçmişten gelen siyasi rekabeti burada da kendini gösterdi. Bilindiği gibi ilk aday adaylığını açıklayan isim eczacılar odası başkanlığından istifa eden Devrim Balı olmuştu. Balı 2020 yılında CHP Yunusemre ilçe başkan adayı olmuştu ancak o dönem Semih Balaban’ın destek verdiği Yalçın Arcak’a kaybetmişti. Balı’ya o dönem destek veren isim şu anda CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel’di. 


Balı bu kez Özel’in de desteğini yanında hissederek Yunusemre belediye başkan aday adayı oldu. Başvuruların son gününde ise sürpriz gibi görünen ancak niyeti daha önceden belli olan Semih Balaban başvurusunu yaptı. Balaban’ın bu konuda bir tecrübesi var. 2014 yerel seçimlerinde Şehzadeler ilçesinden aday gösterilmiş ancak başarıya ulaşamamış seçim yarışını üçüncü sırada bitirmişti. Balaban sonrasında teşkilatlara yöneldi ve Şehzadeler ilçe başkanı sonrasında il başkanı oldu. Bu sırada geçtiğimiz genel seçimlerde 5. Sıradan milletvekili adayı gösterildi. 4. Sırada olsa seçilecekti ancak CHP’nin seçim taktiği gerekçesiyle 4. Sıra DEVA partili Selma Aliye Kavaf’a verildi. Balaban’ın 5. Sıradan aday yapılmasında o dönem genel başkan olmayan partinin ikinci ismi konumundaki Özgür Özel’in etkisinin olduğu iddia edilmişti. Özel bu iddialara cevap olarak, partinin böyle bir karar aldığını diğer ittifak ortağı partilerle iş birliği yapılan illerde mevcut vekil sıraları baz alınarak bir sonraki sıranın diğer partilere verildiğini söylemişti. Özel’in genel başkanlığı sonrası Manisa kamuoyu Özel ile Balaban ilişişini de yakından takip etmeye başladı. Özel, Balaban’a karşı ilk zaferini il kongresinde destek verdiği Ferdi Zeyrek’in il başkanlığını kazanmasıyla aldı. Böylelikle Balaban hem milletvekili olamadı hem il başkanlığını kaybetti. Özel genel başkan olunca ilk ziyaretini Manisa’ya yapmış bu ziyarette Özel ve Balaban sarılmış ve kucaklaşmıştı. Şimdi ise Balaban yeni bir hamle yaptı. Balaban’ın siyaseti bırakmasını bekleyenler bir kez daha yanıldı. Yeniden yerel yönetimlere talip olan Balaban bu kez Yunusemre için yola çıktı. Balaban’ın beklediği üyelerin yapacağı ön seçim takvim sıkışıklığı nedeniyle yapılamayacak olsa da tek güvendiği kriter parti içinde yapılacak olan temayülde siminin öne çıkması olacak. Balaban bilindiği gibi teşkilatlarda sevilen ve değer verilen bir isim. Bu iki iddialı isim Yunsuemre’ye talip. Balaban’ın aday gösterilmemesi halinde artık siyasete ara vermesi bekleniyor. Balı ise genç ve dinamik bir siyasetçi portresi çizerek CHP içinde kendini göstermeye çalışıyor. Balı, özetle siyaseten örnek aldığı Özgür Özel’in yolunda ilerlemeye çalışıyor. Yerel seçimler de bunun ilk sınavı olacak. Balaban ise siyasi kariyerini yerel siyasetin merkezinde tamamlama niyetinde. 


ÖZEL’DEN BALABAN’A YUNUSEMRE TEKLİFİ Mİ GELDİ ? 
Son il kongresinde yaptığı konuşmada ise ilginç bir iddia ortaya atan Balaban, “Sadece değişimle sorunlar çözülmüyor ve bu süreçte özellikle seçim kampanyasında ilginç laflarla karşılaştım. Neymiş biz Kemal Bey ile görüşmüşüz. Kemal Bey ile pazarlık yapmışız bize Yunusemre’yi teklif etmiş biz de kabul etmişiz. Arkadaşlar Kemal Bey bizi çağırdı. Gittik ama yalnız değildik. İl Başkanımız Ali Kuyumcu, ADD Başkanımız Hamza Kopal ile gittik ve tek bir talebimiz oldu: Parti içi demokrasi. Kimin haddinedir kendi adına pazarlık yapmak. Birinci yalan, Yunusemre Belediyesi için Kemal Bey ile anlaşmışım. Bana teklif belediye başkanlarımız aracılığıyla Özgür Bey’den geldi Özgür Bey’den.”ifadelerini kullanmıştı.
 
Balaban, başvuruların son günü Yunusemre Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusu yaptı. CHP Yunusemre ilçe Başkanlığına yaptığı başvuruda Semih Balaban, "Hayat arkadaşım Serap Balaban ile birlikte Yunusemre ilçemizde ortak akılla yönetilen, mahallelerde halk meclisleriyle karar alınan,söz yetki ve iktidarın halkta olduğu, hiç kimsenin ötekileştirilmediği , toplumcu ve halkçı bir belediyeyi birlikte kurmak için CHP Yunusemre belediye başkan aday adaylığı başvurumuzu Yunusemre ilçe örgütümüze resmen yaptık" dedi.

ÖZCAN ÖZKAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER