© Manisa Manşet Gazetesi

Bulgaristan seçimleri için Manisa'da oy kullanacaklar 

Türkiye’deki 300 bin Rumeli Balkan Göçmeni ülkenin çeşitli yerlerinde kurulacak sandıklarda yeni hükümeti belirlemek için oy kullanacak.

2021 Yılından buyana içsel demokrasiyi oluşturamayan Bulgaristan yarın 7. Kez sandık başına gidiyor.


Mevcut Bulgaristan parlamentosu seçilecek 247 milletvekili ile kurulması öngörülen yeni hükümeti oluşturmak için Bulgaristan’ın dışında Türkiye’de bulunan 300 bin Rumeli Balkan Göçmeni yeni hükümette Türk milletvekillerinin sayısını 47’den 55’e yükseltmek için ülke genelinde kurulacak sandıklara akın etmesi bekleniyor.


Manisa’da da binlerce Rumeli Balkan Göçmeni Yunusemre ilçesi Güzelyurt bölgesindeki Polinas Endüstri Meslek Lisesi,Akmescit mahallesindeki Cumhuriyet ilkokulunda kurulacak manuel sistemle oylarını kullanacak.


Balkan Göçmenlerinin yoğunlukta bulunduğu Şehzadeler ilçesine bağlı Karaağaçlı mahallesinde vatandaşlarda oluşturulacak dijital sandıklara giderek oylarını kullanacaklar.
Haziran ayında yapılan son seçimlerde ülke genelindeki katılım yüzde 26 dolaylarında idi.
Hükümetin bir türlü kurulamadığı Bulgaristan’da Türkiye’deki 40 bin Balkan Göçmeni sandığa gitmiş ve sonuç ta 47 milletvekilliğini elde etmişti.
 

“İKTİDARI İLE MUHALEFETİ İLE HER HANGİ BİR MENFAAT VE ÇIKAR GÖZETMEKSİZİN YUMRUĞU TEK YERE VURMAK GÜNÜDÜR”

 Seçimlerin sorunsuz yüksek düzeyde katılımın sağlanabilmesi için tam 6 seçimdir çaba harcayan Manisa Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Altan Hafızismailoğlu,bu seçimler öncesinde burunlarına kökü kokuların geldiğine işaret ederek; “Geçen seçimlerde yüzdük yüzdük kuyruğuna gelmiştik.Ancak bilindiği üzere elde ettiğimiz 47 milletvekili ile Bulgaristan hükümetinin kurulmasında Türklerin yer aldığı parti kilit anahtar durumuna geldi.Sonuç olarak Bulgaristan’da yine hükümet kurulamadı.Avrupa’da belki de dünya tarihinde bu kadar kısa sürede birden fazla sandığa giden bir başka dünya ülkesi yoktur.Bulgaristan seçmeni başta olmak üzere Türkiye’deki Rumeli Balkan Göçmenleri sandığa gitmekten yorgun düştü.İktidarı ve muhalefeti ile birlikte bir yere yumruk vurup gerek Bulgaristan’da gerekse Türkiye’de yaşayan bizlerin geleceği için ortak hareket etmeleridir.”


Başkanı Altan Hafızismailoğlu, “Seçime katılımı beklemekle birlikte sandıktan çıkacak sonuç hükümet kurmaya yeterli olmaması halinde bu kez 8. Sandık 2025’in bahar ayında görünür. Diğer seçimlerden güçlü çıktığımız gibi bu seçimden güçlenerek çıkıp 47 olan milletvekili sayımızı mutlak 55 yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER