© Manisa Manşet Gazetesi

Demirciye ÖSYM Merkezi kuruluyor

Manisa’nın Demirci ilçesi kısa zaman eğitimde önemli yatırımlara kavuştu.

Manisa’nın Demirci ilçesi kısa zaman eğitimde önemli yatırımlara kavuştu. Belediye Başkanı Selami Selçuk, ilçeye ÖSYM sınav merkezi kurulacağını, üniversiteye giriş ve KPSS sınavlarının ilçede yapılacağını müjdeledi. Başkan Selçuk, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca İlçeye Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Özel Eğitim anaokulu açılacağını duyurdu.

Eğitim kenti olarak bilinen Manisa’nın Demirci ilçesinde kısa zaman eğitimde önemli yatırımlara kavuştu. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş, Ankara ziyaretinde Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM Başkanlığında önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Başkan Selçuk ziyaretleri kapsamında ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığında Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Cemal Özdemir’i ziyaret ederek ilçeye özel eğitim uygulama okulu ve özel eğitim anaokulu açılması için hazırlanan dosyaları sundu. Ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’u da makamında ziyaret ederek ilçede üniversite sınavları ve KPSS sınavlarının yapılabilmesi için hazırladıkları alt yapı ve sunum dosyasını teslim ederek taleplerini iletti.

KISA ZAMANDA ÖNEMLİ KAZANIMLAR

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eğitim kenti Demirci'miz çok kısa zamanda önemli kazanımlar elde etti. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığında ve ÖSYM Başkanlığında önemli görüşme ve ziyaretler gerçekleştirdik. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'a Demirci'mize açılması için hazırladığımız sınav koordinasyon merkezi dosyasını sunduk. ÖSYM Başkanlığına sunduğumuz dosyamız kabul edildi. İlçemize kurulacak sınav koordinasyon merkezi ile bundan sonra üniversiteye giriş ve KPSS sınavları ilçemizde yapılacak. Çevre yakın ilçelerden öğrencilerimizde ilçemize üniversite ve KPSS sınavı için gelebilecekler" dedi.

ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanlığına sunulan özel eğitim uygulama okulu ve özel eğitim anaokulu önerisinin de kabul edildiğini anlatan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’a ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Cemal Özdemir’e ilçem adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca ÖSYM sınav koordinasyon merkezi, özel eğitim uygulama okulu ve özel eğitim anaokulunun ilçemize açılması noktasında dosya ve alt yapı çalışmalarını titizlikle yapan Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Çetin'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yüksel Kocabaş'a çok teşekkür ediyorum.

YENİ EĞİTİM MÜJDELERİ GELECEK

Demirci’miz Manisa’nın Eğitim Kenti. Kurumlarımızla işbirliği halinde ilçemize yeni eğitim yatırımları kazandırmak için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yılda Milli Eğitim Bakanlığımızca ilçemizde Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) hizmete girmişti. Önümüzdeki günlerde yeni bir eğitim yatırımının daha müjdesini açıklayacağız. Memleketimiz için çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER