© Manisa Manşet Gazetesi

Doğal ev salçası sağlık ve lezzet sunuyor


Salihli’ye bağlı Poyrazdamları Beldesi’nde yaşamını sürdüren Zekiye Avşar, kendi yetiştirdiği domates ve biberleri salça yaparak hem kışlık ihtiyaçlarını karşılıyor hem de ev salçası için gelen talepleri değerlendirip aile bütçesine katkı sağlıyor. Evlerin balkonlarında, güneş altında kurutulan salçalar hem sağlıklı olması hem de lezzeti nedeniyle büyük ilgi görüyor.

Özenle hazırlayıp doğal ortamda yapımını gerçekleştirdiği ev yapımı salçanın lezzetli olduğunu belirten Zekiye Avşar, “Özenle hazırlayıp doğal ortamda yapımını gerçekleştirilen ev yapımı salçanın lezzetli oluyor. Bu özel lezzet, kış boyunca yemeklerde kullanılıyor. Daha sonra cam kavanozlara doldurduğumuz salçaların satışını yaparak aile bütçesine katkı sağlıyorum. Bu yıl yüz kilo salça, yaklaşık bin adet şişe domates yaptım. Evde yaptığımız salça büyük rağbet görüyor. Domates salçasının kilosu ortalama 200 liradan, biber salçasının kilosu ise 300 Lirada alıcı buluyor” dedi.

DOĞAL ORTAMDA ÖZENLE HAZIRLANIYOR
Özenle hazırlanan ev yapımı domates salçasının yapımını tarif eden ev hanımı Zekiye Avşar, “Salça yapılacak domatesler önce güzelce yıkanır. Sonra bidonların içlerine dilimler halinde doğrandıktan sonra üzerine tuz atılır. Bidonları güneşin altında üç dört gün beklettikten sonra tekrar süzülerek çekirdeğini ve kabuğunu alırız. Daha sonra geniş siniler üzerine dökerek tekrar güneşin altına bırakıyorum. Burada iyice suyunu çekmesini beklerim. Ara sıra karıştırmak gerek. Sonra salça suyunu çektiğinde 5’er kiloluk bidon veya cam kavanozlara koyuyorum” dedi. HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER