© Manisa Manşet Gazetesi

Eczacılıktan CHP Genel başkanlığa uzaBan yol

Eczacılıktan CHP Genel Başkanlığa uzanan yol 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden istediği sonucu alamayan CHP’de uzun zamandır süren genel başkanlık değişimi için ilk resmi adım yarın atılıyor.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden istediği sonucu alamayan CHP’de uzun zamandır süren genel başkanlık değişimi için ilk resmi adım yarın  atılıyor. 5 dönemdir Manisa Milletvekili olan ve son olarak CHP Grup Başkanı seçilen Özgür Özel, yarın genel başkanlık için adaylığını açıklayacak. Adaylık kararı ilanı öncesinde bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Özel, “nasıl bir CHP” istediğine ilişkin “tutum belgesi”ni de kamuoyuyla paylaşacak. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi son grup toplantısındaki konuşması sırasında duygularına hakim olamayarak ağlayan bir nevi Kılıçdaroğlu ile siyasete başlayan Özgür Özel, artık yıllardır yol yürüdüğü liderine karşı bir siyaset yürütecek.

TUTUM BELGESİ AÇIKLAYACAK

“Değişimin adayı” olarak adaylığını açıklayacak olan Özel’in, seçim yenilgisinin nedenlerini ve yapılan hataları ve seçimler sonrası sergilenen tutumlara dair açıklama yapması bekleniyor. Özel’in tutum belgesinde, “CHP’nin mirasına sahip çıkmakla birlikte, partinin kimliğini yeniden ayağa kaldırmayı hedefleyen bir gelecek projeksiyonu” çizeceği ifade ediliyor.

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminden yenilgiyle çıkan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “partiyi güvenli limana yaklaştırma” gerekçesiyle genel başkanlıkta “devam” kararı partide değişim tartışmalarını başlatmıştı.

 

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP’nin Kasım ayı başında yapılması planlanan 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkan adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yarışma kararı aldı. Özel, adaylık kararını Cuma (bugün) günü, CHP Genel Merkezi’nde düzenleyeceği basın toplantısıyla resmen ilan edecek. 

14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası ‘partililerde duygusal kopuş var’, “üzerime sorumluluk düşerse, adaylıktan kaçmam” diyen Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, kararını netleştirdi.  Özel, Kurultay tarihinin yaklaşması, il kongresi sürecinin başlamasını da dikkate alarak, hem adaylık hem de tutum belgesini birlikte kamuoyuna açıklama kararı aldı. 

 

DETAYLI BİR AÇIKLAMA

Özel açıklamasında seçim yenilgisinin nedenlerini ve yapılan hataları ve seçimler sonrası sergilenen tutumlara dair açıklama yapması bekleniyor. Özel’in tutum belgesinde, “CHP’nin mirasına sahip çıkmakla birlikte, partinin kimliğini yeniden ayağa kaldırmayı hedefleyen bir gelecek projeksiyonu” çizeceği ifade ediliyor.

Özel’in ana hatları ile “Nasıl bir CHP istendiğini” anlatacağı tutum belgesinin kitapçık haline getirilerek, kurultaya giden süreçte partililerle paylaşılması planlanıyor.

DESTEK VEREN İSİMLER SALONDA OLACAK

Adaylık açıklamasını Cuma günü saat 14.00’de yapmayı planlayan Özel, kürsüye tek başına çıkacak.  Özel’in bir “kadro hareketi” olarak yola çıkıldığı mesajı vermesi beklenen basın toplantısında, partinin farklı yönetim kademelerinde yer alan ve kendisine destek veren isimlerin salonda yer alması düşünülüyor.Özel, adaylık açıklaması sonrasında ise Anadolu turuna çıkarak parti örgütlerinin nabzını tutacak, destek isteyecek.

Bu kapsamda, henüz kesinleşmemekle beraber ilk adresin İzmir İl Kongresi olabileceği ifade ediliyor.

 

DEĞİŞİM TALEBİ YÜKSEK

Milletvekilleri arasındaki bir grup Özel aday olursa Kılıçdaroğlu’nu destekleriz” tavrı sergiliyor. O nedenle Özel’in seçimi kazanmasının kolay olmayacağı ifade ediliyor.

Özel ekibi ise en fazla delegeye sahip olan İstanbul’da, ilçe seçimlerinde değişimcilerin önde olduğuna işaret ediyor ve adaylık ilanı ile Özel’e desteğin daha da artacağını düşünüyor.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibinin de Özel’e destek vereceğine dikkat çekiliyor. Partide “değişim” talebinin, genel merkezin göremediği kadar yüksek olduğu ve Özel’in genel başkan yarışından galip çıkmasının “sürpriz olmayacağı” iddia ediliyor.

Bu görüşü savunanlar, partinin aldığı ağır seçim yenilgisinin ardından, “hiçbir şey olmamış gibi davranılamayacağını” savunarak, “Kurultayı kazanacağız. Ama elbette kazanmama ihtimali var ve bu bizim için bir kıyamet değil. Asıl, tüm bu olumsuzluklara, kötü gidişata rağmen, hiçbir seçenek yokmuş gibi davranmamak kıyamet” görüşünü dile getiriyor.

 

ÖZCAN ÖZKAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER