© Manisa Manşet Gazetesi

Evleri de yandı hayalleri de!


Gördes’e bağlı Boyalı ve Kayacık mahalleri olmak üzere iki ayrı noktada başlayan ve Salihli sınırlarına kadar ulaşan orman yangınının büyük bir bölümü kontrol altına alındı. Yangında evlerini ve hayallerini kaybettiklerini belirten köylüler, böyle bir yangına uzun yıllardır şahit olunmadığını belirtti.

Salihli’ye bağlı Kale, Kurttutan, Hacıhıdır ve Kemer Mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Kale Mahallesi'nde ise bazı evler alevlere teslim olarak tamamen yandı. Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, yaptığı açıklamada, “Gördes’e bağlı Boyalı ve Kayacık mahalleri olmak üzere iki ayrı noktada başlayan ve Salihli sınırlarına kadar ulaştı. Salihli’ye bağlı Kale, Kurttutan, Hacıhıdır ve Kemer Mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Kale Mahallesi'nde ise bazı evler alevlere teslim olarak tamamen yandı. Salihli Belediyesi olarak yangının İlçemiz sınırlarına ulaştığı günden itibaren buradayız. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte mahalle sakinlerinin hayvanlarını kamyonla güvenli bölgeye taşıdık. Yangın tamamen söndükten sonra teslim edeceğiz. Orman yangınının büyük bir gölümü kontrol altına alındı. Aldığımız bilgiye göre Gördes’in Dalkara Mahallesi’nde söndürme çalışmaları devam ediyor. Biri amfibik 3 yangın söndürme uçağı, 7 helikopter, 66 arazöz, 22 su ikmal aracı, 6 dozer, 7 yer ekibi ile 47'si teknik eleman olmak üzere 550 personel çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Temennimiz yangının en kısa sürede tamamen kontrol altına alınmasıdır. Salihli’deki dört mahalleyi önlem amaçlı boşaltan güvenlik güçleri geçişe izin vermiyor.  Hep birlikte yangından mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için çalışacağız ”dedi.


TEK TESELLİLERİ CAN KAYBI OLMAMASI
Salihli’ye bağlı Kale, Kurttutan, Hacıhıdır ve Kemer Mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Kale Mahallesi'nde ise bazı evler alevlere teslim olarak tamamen yandı. Kale Mahallesi sakinlerinden Yüksel Akcan, “Gördes’e bağlı Boyalı ve Kayacık mahalleri olmak üzere iki ayrı noktada başlayan yangın Gördes barajını da aşarak Kala Mahallesi’ne yaklaştı. Bu süreçte bazı evler alevlere teslim olarak tamamen yandı. Yanan bu evlerden bir tanesi de bize ait. Tek tesellimiz can kaybının olmaması” dedi. Mahalle sakinlerinden Emir Akcan, “Böyle bir yangın olayına ilk kez şahit olduk. Saat 17.00 sıralarında rüzgârın etkisiyle bir anda yangınla karşı karşıya kaldık. Yaz aylarında kullandığımız evimiz eşyaları ile birlikte tamamen yandı” diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Hüseyin Aslan, “Yaz döneminde burada kalıyoruz. Yangının Salihli sınırlarına ulaştığı gün ben yoktum. Annem ve babam buradaydı. Saat 17.00 sıralarında Gördes’te başlayan ve Salihli sınırlarına kadar rüzgarın etkisiyle hızla ulaşan yangın da evimiz tamamen yandı. Aslında evimizle birlikte çocukluk hayallerin küle döndü” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER