© Manisa Manşet Gazetesi

Git-gel bilet fiyatı 250 TL’yi buldu, Manisa-İzmir arası gidilemez oldu!

Her gün binlerce kişinin yolculuk yaptığı Manisa-İzmir arasında hizmet veren firmanın sık sık zam yapması, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Her gün binlerce kişinin yolculuk yaptığı Manisa-İzmir arasında hizmet veren firmanın sık sık zam yapması, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Manisalı vatandaşlar, 33 kilometre uzaklıktaki Turgutlu’ya 56 TL’ye gidilebilirken 28 kilometre uzaklıktaki İzmir’e gitmek için 125 TL ödediklerine dikkat çekerken, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden bu güzergaha belediye otobüsü istiyor.


MANİSA-İZMİR YOL ÜCRETİ 2 YILDA 5 KAT ARTTI
Manisa-İzmir arasında yolcu taşımacılığı yapan firma, geçtiğimiz günlerde ulaşıma 2024 yılı içinde 3. kez zam yaptı. Firma, son 2 yılda girdi maliyetlerini gerekçe göstererek bilet fiyatını 25 TL’den 125 TL’ye çıkardı. En büyük girdi maliyeti olan mazot son 2 yılda 1,7 kat, asgari ücret ise 3,1 kat artarken, Manisa-İzmir toplu taşıma ücretine tam 5 kat zam yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma kooperatifleri aracılığıyla birçok ilçe ve beldeye uygun fiyatla ulaşım hizmeti verdiğini belirten vatandaşlar, benzer uygulamanın Manisa-İzmir arasında da olmasını talep ediyor.


VATANDAŞ BÜYÜKŞEHİR’DEN TOPLU TAŞIMA İSTİYOR
Büyükşehir’e bağlı toplu ulaşım araçlarıyla 33 kilometre uzaklıktaki Turgutlu’ya 56 TL’ye, 73 kilometre uzaklıktaki Salihli’ye 104 TL’ye gidilebildiğini belirten vatandaşlar, 28 kilometre uzaklıktaki İzmir’e çok daha uygun fiyata gidilmesi gerektiğini belirtiyor. Hatice Arslan adlı vatandaş, “20 dakikalık yolculuk için bu ücret çok pahalı. Büyükşehir Belediyesi İzmir’e de belediye otobüsü koymalı” derken, Kıvanç Alegöz Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e “Bu işi sizden başkası çözemez” diye seslendi. Anıl Konya da, “Başkanım bu işe el adın, İzmir’e gezmeye bile gidemez olduk” dedi.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER