© Manisa Manşet Gazetesi

Kadın girişimciler Salihli’de buluştu

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin “Kadın Eliyle Yükselen Markalar Tanıtım Günleri” etkinliği 330 girişimci kadını bir araya getirdi. Kadınların el emeği ürünlerini sergileme ve satış imkanı bulduğu Tanıtım Günleri’ne, Salihli’nin yanı sıra Alaşehir, Demirci, Kula, Selendi ve Akhisar’dan kadın kooperatifleri de katılım sağladı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği "Kadın Eliyle Yükselen Markalar Tanıtım Günleri” bayram havasında geçti.  Girişimci kadınlara el emeği ürünlerini tanıtmanın yanı sıra satış yaparak aile bütçelerine katkı sağlama imkânı veren etkinlik, Kent Meydanı’na yerleştirilen 220 stantta gerçekleştirildi.

Gün boyu süren tanıtım günlerine Salihli’nin yanı sıra komşu ilçelerden gelen toplam 330 kadın girişimci katıldı. Şölen havasında geçen tanıtım günleri Bahçeşehir Koleji’nin bando gösterisiyle başladı. Özel Salihli Koleji anaokulu öğrencilerinin scooterlar eşliğinde protokol tribününün önünden yaptıkları geçişten sonra kadın girişimciler adına Esma Güler Ceylan bir konuşma yaptı.

KATILIM HER YIL KATLANARAK ARTIYOR

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, 16.’sı düzenlenen tanıtım günleri etkinliğinin her yıl daha yüksek katılımlı ve coşkulu geçtiğini anlattı.  Yüksel, 8 yıl önce 30 kadın ile başlayan Tanıtım Günleri’nde bu yıl 330 rakamına ulaştıklarını belirterek, şunları söyledi: “KOSGEB eğitimleri ile başlattığımız kadınları iş yaşamına dahil etme girişimi, her yıl katlanarak artan bir ivme ile gelişiyor. Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun iş yaşamına kadınların daha güçlü katılmaya yönelik girişimleri çok güzel sonuçlar veriyor. İnternet kanalıyla satış yapma imkanı da bulan girişimciler aile bütçelerinin yanı sıra ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Kadınların bu sayede özgüvenleri de artıyor. Kadın girişimciler kurulumuzu bu güzel organizasyonu gerçekleştirdikleri için kutluyoruz.”

ELDE EDİLEN GELİR EĞİTİM İÇİN HARCANACAK

Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan da yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in 101. yıldönümünü kutladı ve kadınların toplumdaki konumunu yükseltmenin devletin temel görevlerinden biri olduğunu belirtti. Kaymakam Güldoğan, kadınların iş yaşamına ve istihdama katılmasını sonuna kadar desteklediklerini vurguladı. Tanıtım günlerine katılan protokol üyeleri, konuşmalardan sonra stantları tek tek gezdi ve girişimci kadınlara desteklerini ileterek, tebriklerini sundu. Geç saatlere kadar süren organizasyonun çok başarılı geçtiğini belirten Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Benay Oral, buradan elde edilen geliri eğitim alanına kanalize edeceklerini ifade etti. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kadın Girişimci Tanıtım Günleri’ne İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan, Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Süleyman Oral, Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, siyasi partilerin ilçe başkanları, meslek odaları başkanları, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri, Salihli Muhtarlar Derneği üyeleri, kurum müdürleri ve ilçe sakinleri katıldı.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER