© Manisa Manşet Gazetesi

Kırkağaç kavundan sonra salep üretimine de başladı 

Sağlık sektörü başta olmak üzere bir çok alanda kullanılan salep üretimine Kırkağaçli çiftçiler de start verdi.
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde üreticiler tarafından çekirdek kabağı, soya fasulyesi, yağlık ayçiçeği, istiridye mantarı, tohumluk mısır ve melisa gibi farklı ürünleri yetiştiriliyor. İlçede şimdi de salep üretimine başlandı. 

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, salep üretimine ilişkin yaptığı açıklamada, ilçe çiftçilerinden Kazım Eğriboyunoğlu salep yetiştirmek için kolları sıvadığını söyledi. 

Genç çiftçinin 500 metrekarelik örtülü alanda deneme üretimine başladığını ifade eden Başkan Özarı, ziraat odası olarak her zaman teknik destek konusunda çiftçilerin yanında olduklarını belirtti.

 Salep içeriğinde bulunan besin değerlerini de paylaşan Özarı, “Salep orkidelerinin yumruları türlere göre değişmekle beraber yaklaşık olarak yüzde 50 bitkisel müsilaj, yüzde 24 nişasta, yüzde 1 şeker ve yüzde 10 protein içermektedir” dedi. 

Başkan Özarı, ayrıca salep’in sağlık sektöründe de kullanıldığına dikkat çekerek, “Ülkemizde salep tıbbi bitki olarak ülser tedavisinde, üst solunum yolları rahatsızlıklarının tedavisinde ve müsilaj olarak 
kullanılmakta ayrıca dondurmalarda katkı maddesi olarak erime noktasının yükseltilmesinde 
ve geleneksel sıcak içecek olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

CÜNEYT HASÇELİK 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER