© Manisa Manşet Gazetesi

Manisa Valisi Enver Ünlü Manisa’ya veda etti

19 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 13 ay boyunca Manisa Valisi olarak görev yaparken, 19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa’ya veda etti.

19 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 13 ay boyunca Manisa Valisi olarak görev yaparken, 19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa’ya veda etti. Vali Enver Ünlü ve eşini Manisa Vali Yardımcıları, kaymakamlar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları uğurladı. Uğurlama merasiminde AK Parti’den sadece İl Başkan Yardımcısı Emre Şener’in yer alması dikkatlerden kaçmadı, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalpler ve yönetim kurulu üyeleri, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Demirci Belediye Başkanı Erhan Kara, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu katıldı. 


Vali Ünlü yayımladığı veda mesajında, “19 Ağustos 2023 tarihinden itibaren büyük bir onurla yürüttüğüm Manisa Valiliği görevimden, 19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmama binaen ayrılıyorum. Gönül coğrafyamızın kutup yıldızlarından Hazreti Mevlana’nın “Kâmil odur ki koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser” deyişinden hareketle, vazife icra ettiğimiz süre zarfında, adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde sevgi, hoşgörü, tarafsızlık ve eşitliği gözetme hassasiyetinden taviz vermeyen bir gayretle çalıştık. İrfan medeniyetimizin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarını merkezine alan bir üslupla çalışmalarımızda, devletimizin kudretten ibaret olmadığını aynı zamanda bir baba şefkatinin de olduğunu, kimsesizlerin kimsesi olmaya, vatan yolunda şahadete eren şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizin her daim yanında olmaya gayret ederek gösterme azminde olduk. Görev sürem boyunca, ülkemizin göz bebeklerinden biri olan, birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehrimizin bereketli topraklarının, gelişmiş sanayisinin ve kültürel mirasının kıymetini bilerek, önemli bir potansiyeli olan Manisa’ya katkı sağlayacak çalışmalar yapmaya gayret gösterdik. Tamamlayabildiklerimizin yanı sıra, çok istememize rağmen tamamlayamadığımız projelerimiz için bizden esirgemediğiniz engin hoşgörünüze sığınıyorum. Bir bayrak yarışı olarak addettiğimiz millete hizmet faaliyetlerinin eksilmeden devam edeceğine olan mutlak inancımla, Manisalı hemşehrilerimin daha güzel hizmetlere layık olduğunu ifade etmek istiyorum. Saruhan Bey’in ebedi Türk yurdu kıldığı, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi çağ kapatıp çağ açan padişahların yetiştiği, tarım, sanayi, turizm başta olmak üzere her alanda yüksek bir potansiyele sahip Manisa’da Gediz Ovasının çalışkan insanlarına hizmet etmek benim için büyük bir şereftir. Bu vesileyle Manisa’ya hizmet etmiş tüm valilerimize yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyor, ebediyete irtihal eden valilerimizi rahmetle, hayatta olanları minnet ve şükranla yâd ediyorum.   Görevi devralacak olan Valimiz Vahdettin Özkan’a da başarılar diliyorum. Görevimden bugün itibariyle ayrılmak durumunda olmam sebebiyle vedalaşamadığım değerli hemşehrilerimin hoşgörüsüne sığınıyorum. Her daim gönül kapınızın bana açık olduğunu hissettiren siz değerli hemşehrilerime benim de kapımın her zaman açık olduğunu hassaten belirtmek isterim. Şehzadeler şehri güzel Manisa’mızda yaşayan herkese gönül borcumuz olduğunu, ailemle birlikte bu kadim şehri değerli kılan siz yüce gönüllü Manisalı hemşehrilerimizi çok sevdiğimizi ve sevmeye devam edeceğimizin beyanıyla arz-ı veda ederim. Haklarınızı helal edin. Allah’a ısmarladık” diye konuştu.

 CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER