© Manisa Manşet Gazetesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin yeni rektörü Manisalı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 2024/335 sayılı kararnameyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Fatma Aydın atandı. Prof. Dr. Fatma Aydın, 10 Ocak 1969’da Manisa’da doğdu. 

20 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Aydın, 2020'den beri rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın yerine getirildi. Cumhurbaşkanlığı'nın 2024/335 sayılı kararı yayımlandı. 20 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü'ne 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Fatma Aydın atanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Prof. Dr. Fatma Aydın, 10 Ocak 1969’da Manisa’da doğdu. Ortaöğretimini İzmir İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aydın, akademik kariyerine Atatürk Üniversitesi Dahiliye Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı ve uzmanlık eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde tamamladı. OMÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda doçentlikten profesörlüğe yükselen Aydın, dekanlık gibi çeşitli idari görevler de üstlendi. 2015 yılından beri Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini sürdüren Prof. Dr. Fatma Aydın, OMÜ’nün yeni rektörü olarak atandı. Aydın, evli ve bir çocuk annesidir.

CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER