© Manisa Manşet Gazetesi

Önlemlere rağmen Manisa'da kadın cinayeti neden artıyor?

 

 

Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan aile içi şiddet vakaları tüm önlemlere rağmen azalmıyor. Manisa’da 2023 yılında erkek şiddeti nedeniyle 9 kadın hayatını kaybederken, bu sayı 2024 yılının ilk 9 ayında 11’e yükseldi. Son olarak önceki gün Yunusemre’de yaşayan Selda Eller (39), ayrılma aşamasındaki eşi Gökhan Eller tarafından boğularak katledildi.

 

Manisa, dün bir kez daha erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden genç bir kadına gözyaşı döktü. Yunusemre ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Gökhan Eller tarafından boğularak katledilen 39 yaşındaki Selda Eller, öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Selda Eller'in 19 yaşındaki kızı Rabia annesinin tabutuna sarılarak ağlarken, babası ve abisi katilin hak ettiği cezayı bulmasını istedi. Manisa Barosu suçlunun en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacağını açıklarken, baba Mustafa Ferhat Durmaz, “Lanet olsun, sürüm sürüm sürünsün. Türkiye'de adalet varsa...” ifadelerini kullandı.

 

ÖNLEMLERE RAĞMEN ARTIŞ VAR

Rakamlar, Manisa’da aile içi şiddetin alınan tüm önlemlere rağmen arttığını gösteriyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre, 2022 yılında 6 kadının erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybettiği Manisa’da, bu sayı 2023 yılında 9’a yükseldi. 2024 yılının ilk 9 ayında erkek şiddeti kurbanı olan kadın sayısı ise 11. Geçen yıl Ege Bölgesi’nde İzmir 30, Aydın 11, Muğla 10, Manisa ise 9 ölüm olayıyla bu konuda ilk 4 sırayı paylaştı. Bu yıl yaşanan cinayetlerin 4’ü Ocak ayında, 4’ü Mayıs ayında, 2’si Nisan ayında 1’İ ise Eylül ayında yaşandı.

EN ÇOK OLAY MAYIS VE OCAK’TA

Bu yıl içinde yaşanan kadın cinayetleri şöyle: Mayıs ayında Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Dr. Rukiye Kural Atak, evinde boğazı kesik halde ölü bulundu. Erkek şiddeti kurbanı olduğundan şüphe edilen Atak'ın fail veya faillerinin bulunup bulunmadığı konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Salihli’de Nagihan Can ve annesi Fatma Can, boşanmış olduğu erkek Aytunç Ç. tarafından öldürüldü. Turgutlu’da Hatice Ebem, evli olduğu erkek Mirza Ali ebem tarafından öldürüldü. Nisan’da Gözde Yılmaz adlı kadın Alaşehir’de birlikte yaşadığı erkek S.Y. tarafından av tüfeği ile öldürüldükten sonra kuyuya atılmış halde bulundu. Aynı ay Alaşehir’de Buse Demirkıran da evli olduğu Hamza Demirkıran tarafından başından tüfekle vurularak öldürüldü.

 

BENZİN DÖKEREK YAKTI!

Ocak ayında Saruhanlı ilçesinde Melike Akpınar ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zübeyir Yıldız tarafından başından tabanca ile vurularak öldürüldü. Turgutlu ilçesinde, Özge Gülenyüz iş yerine gelen Osman Davras tarafından başından vurularak katledildi. Manisa'nın Yeni Harmandalı Mahallesi'nde ise 12 yaşındaki kız çocuğu N.A.nın ağabeyinin (16) odasına benzin dökerek çıkardığı yangın sonucu öldüğü ortaya çıktı. Aynı ay içinde bir başka cinayet Kırkağaç’ta yaşandı. Ulviye Eskici yalnız yaşadığı evinde boğazı kesilerek öldürüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER