© Manisa Manşet Gazetesi

Özcan, "Benim Projelerimde Manisalı Çiftçimiz Mağdur Olmayacaktı"

 

İyi Partinin Büyükşehir başkan adayı Op Dr Gürhan Özcan , haftasonu  tarla ziyaretlerinde bulundu , eğer seçimi kazansaydım, projelerimiz  Manisa çiftçisinin kara gün dostu olacaktı.

Özcan , amacının mevcut başkanı yıpratmak olmadığını, yeni bir seçime 4,5 yıl olduğunu bu süre zarfında başkana bizim projelerimizde bir ışık tutar amacı ile dile getirdiğini bildirdi.

Özcan , siyasetçiler, bürokratlar, milletvekilleri her fırsatta özellikle de seçim zamanında söyledikleri ilk sözler tarıma ve hayvancılık oluyor ama icraat mercinde ne yazık ki unutuluyor. 

Özcan, benim seçim vaadlerimde tarım ve hayvancılık ön planda oldu. Çünkü Manisa tarımı her geçen gün kan kaybediyor, çiftçimiz en zor şartlarda mahsulünü yetiştiriyor ama değerinde satamıyor, ürününü koyacak lisanslı depo bulamıyor. 

Özcan , bu yıl sanayi tipi domates, biber , salatalık, karpuz, kavun  üreticileri büyük zarara uğradı. Seçim  sürecinde alt yapısını hazırladığımız MAN-BEL-TAR KOOPERATİFİ İle üreticimizin satmakta zorlandığı domatesi, fason olarak anlaşma yapacağımız salça fabrikasında kooperatif markası ile üretim yapacaktık. Biber ve salatalık içinde, turşu fabrikalarında fason üretim yapılacaktı. 

Özcan, sezonda buğday ve arpa üreticisi de zor duruma düşmüştü, arpa için Flex tesisinde üretimini yaptıracaktık. buğdayı da un fabrikasında işlenip un alacaktık. Bu unlar ile maddi durumu zayıf olan bölgelerde ki fırınlar ile anlaşıp, uygun fiyata  ekmek üretip, fırınlar aracılığı ile iyi ekmek satışı olacaktı.

Özcan, son aylarda hayvancılık oldukça zora girdi, üretici büyük zarar ediyor, tuketicide et ve süt alamıyor. Yine kooperatif üzerinden vatandaştan hayvan alıp ,     etleri işlendikten sonra , yine esnaflar aracılığı ile uygun fiyata satışı sağlanacaktı. Aynı şekilde sütü alıp, fason üretim ile , özellikle maddi gücü zayıf olan mahallerde esnaf üzerinden satışlarımız olacaktı. 

Özcan , uygun teşvikler ile 17 ilçemizin de , ilçenin konumu ve hammadde tedariki yönünün incelenip, buralarda fabrikaların kurulmasını planladık. Ün , yem, mandıra, reçel ve meyve suyu fabrikaları ile damızlık süt ve et çiftliği, balıkçılık, hindi işletmesi gibi üretimi canlandıracak tesisler kurulacaktı.

Özcan, bahsettiğim üretim dalında gerekli çalışmalarınız hazırdı. Konunun uzmanı arkadaşım tüm çalışmaları tamamlamıştı. Ayrıca STK lar, Kooperatifler, İş dünyası, Odalar hepsi ile ortak akıl ile geniş bir çalıştayı ilk meclis sonrası yapacaktık.

Özcan, yeterki iste herşey olur , hatta belediye bu faaliyetlerden iyi bir gelir elde edecekti.  Özcan , seçimi kaybettim ama bana guvenmis oylar var omzumda onun için mevcut başkana fikir vermrk için projelerimi 5 yıl boyunca her platformda dile getireceğim" dedi.HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER