© Manisa Manşet Gazetesi

Saruhanlı'da Bilgin'in yerine seçime kim girecek?

Saruhanlı’da yerel seçimlere girmek için ilgili evrakları ve listeleri zamanında teslim edemeyen CHP’de kriz bitmiyor. Zeki Bilgin’in hem kendi hem de Saadet Partisi listelerinden seçimlere giremeyeceğinin netleşmesinin ardından CHP’de aday adayı olan iki isim Alkım Alkan ve Hasan Levent’ten birinin Saadet listesinden belediye başkan adayı olarak girmek istediği gündeme geldi.

Saruhanlı’da yerel seçimlere girmek için ilgili evrakları ve listeleri zamanında teslim edemeyen CHP’de kriz bitmiyor. Zeki Bilgin’in hem kendi hem de Saadet Partisi listelerinden seçimlere giremeyeceğinin netleşmesinin ardından CHP’de aday adayı olan iki isim Alkım Alkan ve Hasan Levent’ten birinin Saadet listesinden belediye başkan adayı olarak girmek istediği gündeme geldi. Ancak bu iki isim ile Başkan Zeki Bilgin tarafının uzlaşamadığı ve kimin aday olarak gösterileceği henüz netleşmedi. CHP’nin 2 Mart’a kadar süresi var. Bir diğer iddia ise Zeki Bilgin’in eşi Zehra Bilgin’in Saadet listesinden seçimlere dahil olması. . Bilindiği gibi aday listelerinin YSK’ya zamanında yetiştirilememesi üzerine CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Atınç Günbay da istifa etmişti. Sonuç olarak CHP hangi isimle seçime girerse girsin bu adaylık sürecinde ciddi bir yara aldı ve bunun da seçim sonuçlarına yansıyacağı net.

Saruhanlı’da yerel seçimlere girmek için ilgili evrakları ve listeleri zamanında teslim edemeyen CHP’de kriz bitmiyor. CHP’den aday olamayan mevcut belediye başkanı Zeki Bilgin, Saadet Partisi’nden belediye başkan adayı olmak için başvuru yapmıştı ancak ilçe seçim kurulu bu başvuruyu da reddetti. İtirazların karara bağlanmasının son günüydü ve YSK Zeki Bilgin’in adaylığını kabul etmedi. Çözüm arayışına giren CHP’de bu kez parti içi kriz yaşandığı iddia edildi. Hem kendi partisinden hem de Saadet listesinden seçimlere giremeyecek olan Başkan Bilgin ve CHP Saruhanlı ekibi seçime girmenin alternatif yollarını aramaya başladı. Bilgin’in aday olamamasının ardından CHP’den belediye başkan aday adayı olan Alkım Alkan ve Hasan Levent ile Zeki Bilgin tarafı arasında tartışma yaşandığı iddia edildi. Alkan ve Levent ikilisinden birinin Saadet listesinden belediye başkan adayı olarak girmek istediği ancak Zeki Bilgin’in buna itiraz ettiği ve bir uzlaşının olmadığı öğrenildi. Kesin listelerin açıklanacağı tarih olan 2 Mart’a kadar CHP’deki iç çekişmenin sonucuna göre bir aday üzerinde karar verilmesi bekleniyor. İddialara göre aday olarak gösterilmek istenen bir diğer isim ise Zeki Bilgin’in eşi Zehza Bilgin. Bilindiği gibi aday listelerinin YSK’ya zamanında yetiştirilememesi üzerine CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Atınç Günbay da istifa etmişti. CHP, hangi isimle seçime girerse girsin bu adaylık sürecinde ciddi bir yara aldığı ve bunun da seçim sonuçlarına etkisinin olacağı net. Ayrıca CHP’nin Saruhanlı’da kendi listesi ile seçime giremeyecek olması büyükşehir belediye meclis grubunu da olumsuz etkileyecek.

 

ÖZCAN ÖZKAN

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER