© Manisa Manşet Gazetesi

Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’ndan önemli proje

Manisa’da Şehzadeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı,  kahve sektöründe artan talepler doğrultusunda gençlerin sosyalleşirken kahve hazırlama sanatında üretkenliklerinin gelişmesi kapsamında önemli bir proje olan Barista İstasyonu Projesini hayata geçirdi. Barista adaylarını profesyonel iş hayatına hazırlayan eğitimler veriliyor. 

Manisa Şehzadeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Sosyal Dayanışma Merkezi’nde (SODAM) eğitime devam eden kuaförlük, biçki dikiş, örgü bebek, takı tasarımı, bilgisayar, trikotaj gibi kurslarına son günlerin trend sektörü olan kahve ve baristayı ekleyerek gençlerin bu sektöre var olan ilgilerini desteklemek amacıyla Barista İstasyonu Projesine start verildi. Özellikle üniversite öğrencileri açılan kursa ilgi gösteriyor. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel’in öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esin AĞIRKAYA, İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü İlyas Kayaokay ve sponsor firma Başbelen Grup Gıda Kafe İşletmeleri San. Tic. Ltd.Sti  (PAUSE COFFEA) yetkilisi Semih Başbelen arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile Barista İstasyonu Projesi hayata geçirildi. Teorik eğitimler İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulamalı eğitimler ise sponsor firmada veriliyor. 
BARİSTA ADAYLARINA PROFESYONEL İŞ HAYATINA HAZIRLAYAN EĞİTİMLER
Tüketiciler artık kahve seçimleri konusunda daha eğitimli ve seçici davranmakta, benzersiz tatlar, tek kökenli çekirdekler ve etik kaynaklı ürünler aramaktadır. Bu eğilim, birinci sınıf bir kahve deneyimi sunmaya odaklanan zanaatkâr kahve dükkânları, kavurma makineleri ve cafelerin artmasına neden oldu. Kahve sektöründe artan bu talepler doğrultusunda, gençlerin sosyalleşirken kahve hazırlama sanatında üretkenliklerinin gelişmesi, benzer beğenilere sahip diğer bireyler ile ilgilerini paylaşırken öğrenmelerini desteklemek için Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel’in öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esin Ağırkaya, İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü İlyas Kayaokay ve sponsor firma Başbelen Grup Gıda Kafe İşletmeleri San. Tic. Ltd.Sti  (PAUSE COFFEA) yetkilisi Semih Başbelen arasında imzalanan protokol ile bu sektörde çalışmak isteyen barista adaylarının profesyonel iş hayatına hazırlayan eğitimler sunmanın yanı sıra özellikle gençlerin sosyalleşirken keyif aldıkları kahvenin yolculuğunu öğrenmek adına barista istasyonu eğitimleri hayata geçirildi.  CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER