© Manisa Manşet Gazetesi

Taksicilerden kameralı güvenlik önlemi

Manisa’da şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan taksilerde kayıt yapabilen ön dış ve araç içi kamera sistemi ve görüntü kayıt cihazı bulundurulacak.

Manisa’da şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan taksilerde kayıt yapabilen ön dış ve araç içi kamera sistemi ve görüntü kayıt cihazı bulundurulacak.  Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, merkezdeki taksi şoförlerine bu konuda bilgilendirme yaptı. Manisa Merkez’de 205 taksi olmak üzere il genelinde 563 taksi bulunuyor. Yetkilendirilmiş firmanın Satış Direktörü Mustafa Güvenkaya kameralar konuşanda bilgilendirmede bulundu. 


Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, “İçişleri Bakanlığının çıkarmış olduğu taksilerde, minibüs, halk otobüslerinde kamera takma mecburiyeti getirilmişti. Tabi o dönemde pandeminin olması nedeniyle bu uygulama ertelenmişti. Daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle 30 Haziran 2024 tarihine kadar süre verilmişti. En son Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonumuzun girişimleri neticesinde 1 Eylül 2024 tarihinde son buldu. Bazı illerimizde bu kameralar taksilere takılmaya başlandı. Bizde bu konuda oda olarak taksici üyelerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi.

CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER