© Manisa Manşet Gazetesi

Tarım sektöründe ihracat artıyor: 6 aylık ihracat 400 milyon doları geçti

Yetiştirdiği birçok üründe ülkemizde ilk sıralarda yer aldığı için tarımın başkenti olarak kabul edilen Manisa’da tarım ihracatı döviz kazandırmaya devam ediyor. 2024 yılının ilk 6 ayında tarım sektöründe elde edilen ihracat 400 milyon doları geride bırakırken, bu aynı zamanda geçen yılın aynı dönemine göre 20 milyon dolar arttı.

Kuru meyve ve mamulleri, meyve sebze mamulleri, hububat bakliyat yağlı tohumlar, tütün, yaş meyve sebze ile zeytin ve zeytinyağı sektörleri ihracata katkı yapmaya devam ediyor. 


KURU MEYVE İLE TÜTÜN İHRACATINDA ARTIŞ SÜRÜYOR 

Tüm sektörlerde 4.sırada yer alan kuru meyve ve mamulleri tarım alanında ise ilk sırada yer alıyor. Geçen yıl ilk 6 ayda 100 milyon dolarlık ihracat gerçekleşirken bu yıl ise yüzde 27’lik artışla 128 milyon dolara yükseldi. Meyve sebze mamulleri 93 milyon dolarlık ihracatla ikinci sırada yer alıyor. Geçen yıl 2. Sırada yer alan hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü bu yıl ise üçüncü sıraya düştü.  96 milyon dolar ihracat yüzde 11’lik düşüşle 86 milyon dolara geriledi. Tütün ihracatında artış devam ediyor. Bu yıl geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3’lik artışla 46 milyon dolara yükseldi. Zeytin ve zeytinyağında ise 36 milyon dolar ihracat elde edildi. Yaş meyve ve sebze ihracatı ise yüzde 14,3 azalarak 10 milyon dolara geriledi.  

CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER