© Manisa Manşet Gazetesi

Türkiye'de ilk defa Soma'da oynandı

 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa ve Kanada’da yaygın olarak oynanan Pickleball, Soma’da da oynandı. Soma Kaymakamlığı Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk defa  “Babalar Günü” etkinliği kapsamında Pickeball Turnuvası yapıldı.

Soma Pickleball Eğitmeni Necla Koç Telsaç yaptığı açıklamada, ”Pickleball oyunu 1965’te ABD’nin Washington eyaletine bağlı Seattle kentinde bir aile aktivitesi olarak ortaya çıktı.  Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Soma’da  “Babalar Günü”  etkinliği kapsamında Kadın ve Erkekler ’den oluşan Pickleball turnuvası düzenledik. Bizler için gurur verici bir durum. 8 gruptan oluşan toplamda 16 kişinin yarıştığı güzel bir turnuva oldu. Çok eğlendik. Ben bu sporun eğitmeni olarak Yediden yetmişe herkesi bu sporu öğrenip oynamaya davet ediyorum” dedi.

Yarışmaya katılan Soma esnaflarından Selçuk Soylu,"Ben ilk defa spor üzerine bir etkinliğe katılıyorum. Çalışma hayatında ötürü spor yapmaya zaman ayıramıyorum. Gençlik Spor müdürlüğü tarafından Pickleball turnuvası yapılacağını duyunca katılmak istedim. İlk defa Pickleball oynadım. Turnuva çok güzel geçti, hepimiz çok eğlendik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Soma İlçe Gençlik ve Spor müdürü Dilek Mert, “Soma’da böyle bir etkinliği yapmaktan ötürü mutlu ve gururluyuz. Her zaman spora ve sporcuya olan desteğimiz devam edecek. Bundan sonra pıckleball sporunu şehrimizde yaygınlaştıracağız. Katılım sağlayan tüm sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Turnuva sonunda dereceye giren ilk 3 kişiye, İlçe Gençlik ve Spor müdürü Dilek Mert tarafından madalya verildi.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER