© Manisa Manşet Gazetesi

Ürdün’deki yeni caminin halıları Demirci’de özel hazırlandı

Türkiye’de cami ve otel halı üretiminde önemli merkez olan Demirci'de Ürdün’de yapımı tamamlanan yeni caminin ahşap ve halı hazırlanarak montajı yapıldı.

Türkiye’de cami ve otel halı üretiminde önemli merkez olan Demirci'de Ürdün’de yapımı tamamlanan yeni caminin ahşap ve halı hazırlanarak montajı yapıldı.

Ürdün’ün İrbid şehrinde yapımı tamamlanan Nabell Abdullah camisinin iç ve dış ahşap dekorasyonları ve halısı Demirci’de özel hazırlanarak yapıldı.

500 metrekare büyüklüğünde yapılan Nabell Abdullah caminin ahşap dekorasyonları, Selçuklu motifleri hazırlanırken, mermer, avize, ısıtma ve ses sistemleri de Demirci’de hazırlandı. Halısının mimariye uygun renklerle Selçuklu motifleri ile dokunurken, caminin dış kubbesine titanyum kaplama ve iç kubbesine ise üç boyutlu ahşap desenler yapıldı.

Demircili firma MTN Ahşap Dekorasyon ve Sanayi Ticaret LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kıran yaptığı açıklamada “ Demirci’mizde cami ve otel halıcılığının yanı sıra, cami ahşapları üzerine de önemli çalışmalar yapılıyor. Ürdün’ün İrbid kentinde yapımı ve montajı bir yıl süren Nabell Abdullah Camisinin ses, ısı sistemleri, mermer, dış ve iç kubbe, cami içi ahşap ve halıları firmamızca hazırlanarak sorunsuz bir şekilde montajı yapıldı” dedi.

Metin Kıran, firma olarak şimdide Afrika Senegal’de tarihi bir caminin ahşap çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara yaptığı açıklamada “Demirci’mizdeki halı firmalarının yanı sıra cami ahşabı üzerine de çalışan firmalarımızın Dünya genelindeki camilerinde işlerini yapması bizleri gururlandırıyor. Firmalarımızın tanınması için bizde belediyemiz olarak gerekli tanıtım desteğini vermeye gayret ediyoruz “dedi.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER