© Manisa Manşet Gazetesi

Yangının bilançosu ortaya çıktı!

MANİSA’nın Salihli ilçesinde Dibekdağı mevkiinde dün 11:30’da başlayan ve 2 mahallede etkili olan yangın sabaha karşı 01:00 sıralarında söndürüldü.
Yangında 4 ev 1 ağıl 2 motosiklet, 1 traktör, iş makinesi yanarken ve 1 büyükbaş hayvan da kurtarılamadı. Yangın, yaklaşık 14 saatte kontrol altına alındı.
Salihli’de makilikte başlayıp, ormana sıçrayan, iki mahallenin tahliye edildiği yangın, havadan ve karadan müdahaleyle 14 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangında ilk belirlemelere göre 300 hektar alan zarar gördü.
Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı ekipler hasar tespit çalışması başlattı.


BÜYÜK BİR AFET YAŞADIK
Karasavcı Mahallesi Muhtarı Adem Helvacı “Dün öğle saatlerinde mahallemiz yakınlarında bir orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarında etkisiyle bir anda büyüdü ve mahallemizin içine kadar girdi. Gördüğünüz gibi büyük bir felaket yaşadık. Mahallemizde 4 evde hasar meydana geldi. Ayrıca tarım aletleri, iş makinaları, motosikletler, tarım alanları da yandı.” Dedi.


HER ŞEYİMİZ YANDI
Evi yanan vatandaş ise İbrahim Bilal ise “Bu yangında en çok hasarı mahallemiz gördü. Benim evimde tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında babam ile şehir dışında idim. Mahalleye geldiğimizde evimiz çoktan yanmıştı ve mahallede tahliye edilmişti. Evimiz, traktörümüz, her şeyimiz yanmış. Çok üzgünüz” dedi.
Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER