Manisa
20 September, 2024, Friday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bireysel silahlanma katlanarak artıyor!

Bireysel silahlanma katlanarak artıyor!

 

Son günlerde yaşanan bazı cinayet vakaları ülke genelindeki bireysel silahlanma konusunu tartışmaya açarken, Manisa’da da benzer olayların ardı arkası kesilmiyor. Geçen hafta Yunusemre’de bir öğrenci velisi okula gelerek müdüre ateş etti. Silahın tutukluk yapması, okul müdürünün hayatını kurtardı. Manisa’da ruhsatlı silah taşıyan kişi sayısı son 6 yılda tam 12 kat arttı, ruhsatsız silah sayısındaki artış ise bilinmiyor.

Manisa’da geçen hafta Yunusemre’deki bir ortaokulda öğrenci velisinin gündüz vakti okula gelerek müdüre silah çekmesi, il genelindeki bireysel silahlanma konusunu yeniden gündeme getirdi. İddiaya göre, çocuğunun sınıf tekrarı yapmasına kızan S.T., okul müdürü Mustafa Örnek'i önce telefonla tehdit etti, ardından aracıyla okulun önüne geldi. Okul müdürüne hakaret ederek bahçeye çağıran S.T., müdürün aşağıya inmesi üzerine aracından aldığı tabancayı müdür Örnek'e doğrulttu. Hedef gözeterek tetiğe basan saldırgan S.T.'nin silahı tutukluk yaptı. Sadece bir el ateş alan silahtan çıkan mermi, müdür Mustafa Örnek'e isabet etmezken, diğer denemelerde tabanca tutukluk yaptı.

2023’TE BİN 702 KİŞİYE SİLAH RUHSATI VERİLDİ

Okuldaki olayda silahın tutukluluk yapması okul müdürünün hayatını kurtardı. Ancak il genelindeki benzer birçok olayda ne yazık ki kurbanların büyük bölümü hayatını kaybediyor. TÜİK’in, Manisa Emniyet Müdürlüğü’nden aldığı verilere göre, 2017 yılında il genelinde 114 kişiye taşıma, 508 kişiye bulundurma ruhsatı verildi. O tarihte il genelindeki toplam taşıma ruhsatı 622, bulundurma ruhsatı ise 2 bin 710’du. 2023 yılında ise 1.702 kişiye taşıma, 819 kişiye ise bulundurma ruhsatı verildi. Bu yılın başı itibariyle silah taşıma ruhsatı sayısı 7 bin 404’e, bulundurma ruhsatı ise 4 bin 228’e yükseldi. Toplam silah taşıma ruhsatı sahibi olan kişi sayısı 6 yılda tam 12 kat arttı.

 

SIK SIK CİNAYET OLAYLARI YAŞANIYOR

Son 6 yılda toplam taşıma ruhsatı ve yıl içinde verilen ruhsat sayısında yaklaşık 12 katlık artış yaşanırken, ruhsatsız silah sayısı da merak ediliyor. Bireysel silahsızlanma hızla artarken, Manisa’da sık sık cinayet olaylarının yaşanması da dikkat çekiyor. Türkiye genelinde 5 saatte 1 kişinin ateşli silahlarla öldürüldüğü belirtilirken, zaman zaman internet üzerinden bile kolaylıkla silah satın alınabildiği tartışmaları yaşanıyor. Ilgili sivil toplum kuruluşlarının verilerine gore, Türkiye’de her yıl en az 350 kadın cinayeti işleniyor. Kadın cinayetlerinin büyük çoğunluğu ateşli silahlarla gerçekleştiriliyor. HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!