Manisa
27 July, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67997.781$

Futbol takımlarının tuhaf isimleri


Futbol takımlarının tuhaf isimleri
Manisa’da Alemspor, Uşak’ta Bölmespor, Kütahya'da Dayınlarspor, İzmir’de Canlıspor ve yüzlerce takım. Türkiye'de amatör liglerde mücadele eden takımların ilginç isimleri bulunuyor. Bizlerde sizin için Türkiye'de bulunan ilginç takım isimlerini derledik..

Manisa’da Alemspor, Uşak’ta Bölmespor, Kütahya'da Dayınlarspor, İzmir’de Canlıspor ve yüzlerce takım. Amatör liglerde mücadele eden takımların ilginç isimleri bulunuyor. Futbolun en alt tabanını oluşturan amatörde dikkat çeken takım isimleri var. Futbolla yatar futbolla kalkarız. Son dönemlerde dünyanın en büyük endüstrisi olmuştur. Ortada bir top vardır, arkasından da milyonlarca insan koşar. Amatör kulüplerin bir çoğu bulunduğu ilçe ya da mahallenin adını almış. Bunlardan bazıları çocuğunun, bazıları köyünün eski ismini, antik kentleri, bazılarının ailesinin kullandığı lakaplara, bazıları yediğimiz içtiğimiz gıdaların isimlerini, bazıları da kendi durum ve hallerine göre, bazıları da o bölgede üretilen her hangi bir ürünün adını vermiş. Örneğin İzmir'de 100. Yıl Yiğitler, Armutlu, Canlıspor, Manisa'da Sandalspor, Alemspor, Karabulutspor, Aydın'da Kuyulu, Salavatlı, Bıyıklı, Balıkesir'de Tuzakçı, Armutçuk, Ayşebacı Fatih, Çakallar, Denizli'de Karakova, Koyunaliler. Uşak'ta Bölmespor, Muğla'da Öz Pisi gibi kulüp isimleri var.

ALEMSPOR 

Alemspor... 1991 yılında sarı, yeşil ve lacivert renklerde kurulmuş bir kulüp. Manisa'da bir kulüp. Manisa'nın Turgutlu ilçesinde. İsmini de alem sözcüğünden yani yeryüzü ve gökyüzündeki nesnelerin oluşturduğu evrenden almış bir kulüp.


ADANA'DA MERCİMEK İSTANBUL’DA SELAMSIZ, BİNGÖL’DE GARİPSPOR 

Ege Bölgesi'nin yanı sıra Türkiye'nin birçok yerinde de ilginç kulüp isimleri var. Adana'da Suluca, Cız Alyans, Kiremithane, Mercimekspor. Adıyaman'da Şambayat. Ankara'da Solfasol, Maskespor, Piyangotepe, Üçbaşspor, Kutlu Düğünspor. Bingöl'de Garipspor. Bursa'da Çekirge, Fidyekızık, Kerametspor. Diyarbakır'da Çüngüşspor. Edirne'de Çöpköyspor. Gaziantep'te Arabanspor. Hatay'da Tekebaşır, Hatunspor. Iğdır'da Hoşhaberspor. İstanbul'da Selamsız, Çırçır, Kestanelik, Beş Telsiz, Fişekspor, Mollaaşkıspor. Karaman'da Kılbasanspor. Kırıkkale'de Mühimmatspor. Kocaeli'nde Hasaneydumlupınar, Çenesuyu. Kütahya'da Dayınlarspor. Tekirdağ'da Lahanaspor. Örneğin Bingöl'ün Garip Köyü'nde yer alan Garipspor'un da ismi geleneklerden gelmiş.


DÜNYADAKİ TUHAF TAKIM İSİMLERİ 

Dünyada isimleri tuhaf 12 futbol kulübü de bulunuyor. İşte o isimler: Galler'de Clwb Pel Droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch Futbol Kulübü. Kuzey Kore'de 25 Nisan Futbol Kulübü. Gana'da Gizemli Cüceler ve Kral Faysal'ın Bebekleri. İspanya'da Satılık Banyo. İsviçre'de Young Boys (Genç Erkekler). Moldova'da Dinamo Bender. Arjantin'de Deportivo Moron. Polonya'da Jaworznickie Stowarzyszenie Pikarskie Szczakowianka. Botswana'da Meat Commission Football Club. Belçika'da FC Blood, Sweat, and Beers (Kan, Ter ve Bira Futbol Kulübü), Bolivya'da ise Club Always Ready (Kulüp Daima Hazır) kulüpleri var.


 MANİSA’DAKİ İLGİNÇ TAKIM İSİMLERİN BAZILARI 

Horozköy Mezarlık, Sandalspor, Koldere, Kelizafer, Karaküt, Ulucami, Alemspor, Kapancı, Donatım, Emirspor, Karabulutspor.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!