Manisa
16 Şubat, 2025, Pazar
  • DOLAR
    32.87
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2451.1
  • BIST
    10646.93
  • BTC
    60357.035$

Halı dokuma kültürünü yaşıyor , yaşatıyor

Halı dokuma kültürünü yaşıyor , yaşatıyor

Gördes’in Güneşli Atatürk İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Batuhan Demir, bir zamanlar halıcılığın merkezi olan Gördes’te tatillerde annesiyle beraber halı dokuyor.
İki haftalık ara tatilin sona ermesiyle okullar ikinci öğrenim dönemine başladı. Bir zamanlar halıcılığın merkezi olan ve halen bazı evlerde dokunan Manisa’nın Gördes ilçesinin Güneşli Mahallesinde, kadınlar halı dokumaya devam ediyor. Güneşli Atatürk İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Batuhan Demir de, tatilini annesiyle halı dokuyarak geçirdi. Halı dokumaktan zevk aldığını dile getiren Batuhan Demir, "Kendimi bildim bileli annemler halı dokuyorlar. Ben de tatil dönemlerinde derslerden kalan vaktimi halı dokuyarak geçiriyorum. Böylelikle hem halı dokuma kültürünü yaşatmış oluyor hem de anneme yardım etmiş oluyorum." şeklinde konuştu.

Yevmiye 300 TL
Sabahın erken saatlerinde halı dokumaya başlayan kadınlar, yaklaşık 3 bin düğüm atarak 300 TL para kazanıyor. Yevmiyenin yetersiz olduğundan şikayet eden halı dokuyucuları, az da olsa aile ekonomisine katkıda bulunmak için halı dokuduklarını belirtiyor.İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!