Manisa
07 July, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.66
  • EURO
    35.56
  • ALTIN
    2511.5
  • BIST
    10851.78
  • BTC
    57122.350$

İbrahim Onaylı 40 yıldır ocakta kebap pişiriyor   


İbrahim Onaylı 40 yıldır ocakta kebap pişiriyor   

Manisa’da 1927 yılından bu yana neredeyse 100 yıldır Manisa Kebabı pişiriliyor.  1 asırlık Manisa Kebabına ismini veren Kebapçı Ali'nin işletmeciliğini yapan İbrahim Onaylı ise kesintisiz 1984 yılından bu yana ocağın başında kebap pişiriyor. 


HİKAYE BU DÜKKANDA BAŞLADI 

Manisa Kebabı hikayesinin bu dükkanda başladığını kaydeden Onaylı, “3 Haziran 1984 yılında liseden mezun olduk. Ocağın başına geçtik. Tam o zamandan bu yana aralıksız 40 yıldır devam ediyoruz ve Manisa Kebabı pişiriyoruz. İbrahim ve Bilal Onaylı kardeşler olarak. Bizim üçüncü kuşak mesleğimiz. Manisa’da kebabın ilk yapıldığı yer. Biz ailece bu lezzeti yaşatmaya çalışıyoruz bir Manisalı olarak. Manisa Kebabının hikayesi bu dükkanda başladı. Bazen farklı şeyler duyuyoruz. Dedem Halil İbrahim Usta ve Giritli İbrahim Usta tarafından ilk defa yapıldı. Ve yaklaşık 100 yıldan beri devam ediyor Manisa Kebabı” dedi. 


GELENEĞİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ 

Ortaokulu ve lise dönemlerinde de öğlen vakitleri gelip dükkanda çalıştığını ifade eden Onaylı, “İmam Hatip’te okurken de öğlen okul çıkışında buraya gelip yardımcı oluyorduk. Ama 3 Haziran 1984 yılında ocağa geçtik. Ve kesintisiz 40 yıldır buradayız. Bu arada üniversiteyi dışarıdan bitirdim, İktisat mezunuyum. Siyasetle uğraştık. İl genel ve büyükşehir belediye meclis üyeliği yaptık. Yerelde hizmetimiz olduk. Aynı zamanda esnaf olarak şehirde yaşayanlara hizmetimiz oldu. İlk başta babam Ali Onaylı’ya teşekkür ediyorum. Bizi yetiştirdi, bizde onun prensipleri doğrultusunda kebap pişirmeye geleneği sürdürmeye devam ediyoruz” dedi. 


KEBABIN BU ŞEHİRLE ANILMASI ÇOK ÖNEMLİ

Manisa Kebabının özelliğinden bahseden Onaylı, “Manisa Kebabının en önemli özelliği tereyağı, pidesi, etin içinde hiçbir katkı maddesi olmaz. Yüzde 80 dana eti yüzde 20’si kuzu etidir. Bakır tabaklarda tereyağı ve pidenin güzelce kombinasyonuyla olur. Üstüne somak, maydanoz ve mevsimin salataları ilave edilir. En önemli özelliği etin hazırlanışıdır. Dana eti ve kuzu etinin en güzel yerlerinden hiçbir katkı maddesi olmadan tuzla iyice yoğrulur. Kömür ateşinde mangalla özellikle meşe kömüründe pişirilir. Ve sunum yapılır. Kebabın bu şehirle anılması çok önemli. Manisa Kebabı olarak anılıyor.  Şehrimizin ismini taşıdığı için daha fazla sorumluluk veriyor bize. Bu hikayeyi devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu hikaye 100 yıldan beri devam ediyor. Bunu Manisa’da yapan birçok arkadaşımız var. İnşallah hep beraber hem dışarıdan gelen misafirlerimize hem de Manisa’da yaşayan vatandaşlarımıza ikramlarımız devam eder” diye konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!