Manisa
06 October, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Tufan Akan Manisa Manşet’e konuştu: Her mahalle için ayrı projemiz var


İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Tufan Akan Manisa Manşet’e konuştu: Her mahalle için ayrı projemiz var
İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Tufan Akan Manisa Manşet’e konuştu: Her mahalle için ayrı projemiz var. İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Tufan Akan, Yunusemre’de bulunan 87 mahallenin farklı sorunlarının olduğunu ve her mahallenin sorunları için farklı projeler ürettiklerini söyledi. Akan, “Biz her mahalleye ayrı önem vererek bu yola çıktık. Her mahallenin farklı sorunları var. Bizim de her mahalle için farklı bir reçetemiz, farklı çözüm projelerimiz bulunuyor. Görevi geldiğimizde bu sorunları tek tek çözeceğiz” dedi.

Manisa Manşet Gazetesi ve manisamansetgazetesi.com’u ziyaret eden İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Tufan Akan, proje ve hedeflerinden bahsetti. Yunusemre’nin şehrin batıya açılan yüzü olduğunu ifade eden Tufan Akan, “Yunusemre ilçkemizin hak ettiği değeri göremediğini düşünüyorum. Allah bize bu görevi nasip ederse ekibimiz ile birlikte çalışarak bütün eksikleri ve sorunları gidereceğiz. Yunusemre’mizde 87 mahalle var. Bu mahallelerin kendine özgü sorunları var. Genel başkanımız beni aday göstermesinin ardından bir anket çalışması yaptırdım. Hangi mahallede hangi ihtiyaçların olduğuna yönelik bir çalışma. Onun için muhtarlarla görüştük. Bu araştırmayı yaptırdık. Bunun sonucunda mahallelerin ihtiyaçlarını belirledik. Ayrıca mahalle ziyaretlerinde de sıkıntıları tek tek not aldım” diye konuştu.


“87 MAHALLENİN DE SORUNLARI VAR”

Yunusemre Belediyesi’nin Türkiye’nin en zengin belediyelerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Akan, “Önemli olan bütçeyi doğru kullanmak ve gerekli yere doğru yaptırımı yapmak. Örneğin Karaköy; buradaki vatandaşın sorunu trafik ve otopark. Vatandaşlar arabalarını kaldırıma koymak zorunda kalıyor. Bu sorun şu ana kadarki yerel yönetimle çözülmedi. Bundan sonra da ‘çözeceğim’ demesinin bir anlamı yok. Bu mahallemizde pazaryeri sorunu da var. Vatandaşın isteği bunlar. Barbaros Mahallesi’ndeki vatandaşların bir düğün salonu ihtiyacı var. Horozköy 4 mahalleden oluşuyor. Burada bir düğün salonu yok. Bunun sözünü de verdim. Bir mahalleye yapılan hizmet, başka mahallenin sorunlarına çözüm olmuyor. Akgediklilerin bir pazar yeri ihtiyacı var. Örneğin, Pelitalan’daki vatandaşımız hayvan pazarı yapılmasını istiyor. Bunun sözünü veriyorum. Yuntdağı ile ilgili yapılması gereken çok şey var. Orası bir türlü turizme kazandırılamadı. 87 mahallenin de sorunları var. Her mahalleye ayrı önem vererek bu yola çıktık. İlk işimiz her mahalleye ayrı bir proje. Bu şekilde sorunlara çözüm bulacağız” şeklinde konuştu.


“YUNTDAĞI’NI KALKINDIRACAK BÜYÜK BİR PROJEM VAR”

Yuntdağı ile ilgili hedeflerinden bahseden Akan, “Ben halk ekmek fabrikası kuracağımı söylemiştim. Açıklamamdan sonra belediye halk ekmeği vatandaşa sunmaya çalıştı. Farklı yerden ekmek alıp vatandaşa sunmakla olmuyor. Biz kendi ekmek fabrikamızı kuracağız. Bunun içinde Yuntdağı’nda yöresel fırınlar oluşturarak başlayacağız. Bu yöreye has ekmek üretebiliriz. Kula’nın ekmeği var, Alaşehir’in var ve Yuntdağımızın da ekmeği çok kıymetli. Bir tesis kurup üretebiliriz. Bunu satışını yapabiliriz. İhtiyacı olan mahallere de belediye olarak dağıtabiliriz. Burada 63 köy var. Yuntdağı’nı kalkındıracak büyük bir projem var. Hak kettiği noktaya gelecek. Hatta oradan ayrılan insanları tekrar geri getirmeyi düşünüyoruz. Bunu belediyenin destekleri ile yapacağız. Herkesi heyecanlandıracak bir proje.” ifadelerini kullandı.


“ÜNİVERSİTE İLE ŞEHİR BAĞI OLUŞTURACAĞIZ”
Şehrin 50 bin nüfuslu bir üniversitesinin olduğunu ancak bu avantajın kullanılamadığını anlatan Akan, şöyle konuştu: “Bu üniversitenin şehre katkısı yok. Bir bağ yok. Şehrin dışında batıya yakın bir fakülte. Bu fakülte üçe bölünmüş. Muradiye, Uncubozköy ve Şehzadeler. Bunların hepsinin bir arada olması gerekiyordu.  Öğrenciler İzmir’e gidiyor. Orada yaşıyor. Buraya katkısı yok, en yakınındaki Muradiye’ye katkısı yok. Çünkü öğrencinin zaman geçirebileceği bir yer yok. Muradiye 40 bin nüfuslu bir mahalle. Muradiye’nin bir planı yok. Sosyal donatı alanı yok. Üniversiteye 3-4 kilometre uzaklıkta. Bu sorunu öncelikli olarak çözmemiz lazım. Öğrencinin Manisa’da vakit geçireceği alanlar oluşturmamız gerekiyor.”


AİLELER İÇİN SOSYAL MEKANLAR GEREKİYOR
Manisa’nın  bir işçi kenti olduğunu belirten Akan, “Sigortalı işçinin yüzde 72’si sanayide çalışıyor. Akşam işi bittiğinde sosyalleşemeyen insanlar var. Onun için vatandaşlarımızın aileleri ile vakit geçireceği alanları oluşturacağız. Hizmetimizi önce insanların ihtiyaçlarına yönelik yapacağız” dedi. Akan, kentsel dönüşüm bekleyen mahallerin olduğuna, göreve geldiğinde ise bu işi vatandaşları zarara uğratmadan yapacağını sözlerine ekledi.

ZÜLEYHA SAYDAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!