Manisa
27 September, 2024, Friday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

MAGİAD’tan köy okuluna kitap bağışı

MAGİAD’tan köy okuluna kitap bağışı
Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD), Yönetim Kurulu üyesi Burcu Özgenç’in katkılarıyla Turgutlu Akçapınar İsmail Türk İlkokulu’nun kütüphanesine yeni kitaplar kazandırıldı.

Turgutlu’da daha önce görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Biçer’in öncülüğünde yaptırılan Akçapınar İsmail Türk İlkokulu’nun kütüphanesi, okulun mezunu olan iş insanı Burcu Özgenç tarafından kitap bağışlarıyla zenginleştirilerek açıldı.
Mezun olduğu Akçapınar İsmail Türk İlkokulu’nda katkı sağlamak için harekete geçen iş insanı Burcu Özgenç, daha önce başsavcı Ali Biçer’in girişimleri ve ilçedeki esnaflarında destekleri ile yaptırdığı kütüphaneyi elden geçirip çok sayıda kitap bağışıyla zenginleştirdi.
Kütüphanenin açılışı dolayısıyla okulda düzenlenen törene, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Belediye Başkan Vekili Barış Erbaş, İlçe Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Akif Büyüktolu, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, muhtarlar, daire müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

“KENDİ OKUDUĞUM OKULA KATKI SAĞLAMAK GURUR VERİCİ”

Genç iş insanı Burcu Özgenç yaptığı açıklamada: “Benim de okuduğum ilkokula kütüphanesini geçen yıl Turgutlu’dan ayrılan Cumhuriyet Başsavcımız Ali Biçer’in yaptırdı. Kütüphanenin kitaplarını tamamladık. Çok mutluluk verici bir şey. Kendi okuduğum okula katkı sağlamak gurur verici. Çocuklardan aldığımız tepkiler çok güzeldi. Bunu başka bir okulda devam ettireceğim. Mahallelerimizdeki okulların desteğine ihtiyacı var. Evimizde boş boş duran kitapları, sizlerde okullarımızla irtibata geçere bağışlayabilirsiniz. Bizim bu kurduğumuz kütüphane yaşayan kütüphane olacak sürekli güncel dergilerle yenilenecek” dedi.

“HAYALLERİ OLAN İNSANLAR BİR ÜLKEYİ DEĞİŞTİREBİLİR”

Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya “Bu kütüphanemizin okulumuza kazandırılmasında emeği geçen, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığımıza, esnaflarımıza ve MAGİAD yönetim kurulu üyesi Burcu Özgenç’e teşekkür ediyorum. Devletimizin düşüncesi her zaman okullarımız hayat olsun; çocuklarımız okullarımıza severek gelsin, mezun olurken üzülerek gitsinler. Bunun içinde okullarımızın gerek oyun bahçeleri, spor tesisleri gerekse kütüphaneleri her şeyleri ile dört dörtlük olması lazım.  Bunun içinde çalışıyoruz. Bugün okullarımıza kitap bağında bulunan herkeste bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizlerde kaymakamlık olarak katkı vermeye devam edeceğiz. Sosyal medya artık bir bağımlılık haline geldi. Çocuklarımızı kurtarmak içinde, güzel hayaller kuran çocuklar olması içinde kitap okumaları lazım. Hayalleri olan insanlar bir ülkeyi değiştirebilir.”

Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!