Manisa
08 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisa'da "Özel" Rekabetin Kazananı Kim Olacak?


Manisa'da "Özel" Rekabetin Kazananı Kim Olacak?
Manisa'da "Özel" rekabetinin kazananı kim olacak? 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde istediği sonucu alamayan ve parti içinde bir liderlik mücadelesinin başladığı CHP’de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel partisinin il kongrelerine giderek partililerin desteğini arıyor.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde istediği sonucu alamayan ve parti içinde bir liderlik mücadelesinin başladığı CHP’de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel partisinin il kongrelerine giderek partililerin desteğini arıyor. Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri delege sayısının yüksek olduğu iki ilçe. Bu ilçelerde Balaban’ın etkisi büyük ve desteklediği isimler seçimleri kazandı. Balaban’ın tüzük kurultayı talebiyle ön seçimi de istemesinin arkasında delege ve üyeye olan hakimiyeti olduğu sıklıkla dile getiriliyor.  Diğer bazı küçük ilçelerde Balaban’ın çok etkisi olmasa da Özel lehine de bir durum yok. Zira Manisa değişim isteyen iller arasında ancak nasıl ve kimin liderliğinde bir değişim olacağı konusu hala netleşmiş değil. Balaban’da değişim istiyor ancak Özel liderliğinde bir değişim istemediği bugüne kadar süregelen siyasi mücadeleden anlaşılıyor.

BALABAN HİÇ KAYBETMEDİ

Özel, 24 Eylül’de yapılacak olan Manisa il kongresine de katılarak memleketinden destek isteyecek. Manisa il başkanlığı için adaylığını açıklayan Semih Balaban ile olan siyasi mücadelesi bu kez farklı bir atmosferde gerçekleşecek. Bilindiği gibi bir diğer aday Ferdi Zeyrek. Zeyrek, 2020 yılında Şehzadeler ilçe başkanlığına aday olmuş, Özel destek vermiş ancak Balaban’ın desteklediği Hakan Gürtunca’ya kaybetmişti. Bir önceki il kongresinde Balaban’ın karşısındaki adayı destekleyen Özel yine istediği sonucu alamamıştı. Bu kez yine her ne kadar Balaban favori görünse de genel başkan adaylığı rüzgarını arkasına alan Özel’in Manisa’da dengeleri kendi lehine değiştirip değiştiremeyeceği merakla bekleniyor. Balaban’ın kongrede kaybetmesi halinde siyasi kariyeri de bir noktada son bulacak.

 

 

CHP’de seçim yenilgisinin ardından başlayan ‘değişim ve yenilenme’ tartışmaları devam ederken genel başkan adaylığını açıklayan partinin Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in memleketi Manisa’da yapılacak olan il kongresinde nasıl bir sonuç çıkacağı şimdiden merak konusu.

Manisa’da CHP’nin il başkanlığına talip olan şu anda iki isim var. Biri eski il başkanı ve milletvekili adayı olan Semih Balaban. Diğer isim ise Mimar Ferdi Zeyrek. Zeyrek’in adaylığının Özel tarafından desteklendiği biliniyor. Balaban ile Özel arasındaki siyasi mücadele bu kez farklı bir atmosferde yaşanacak. Genel Başkan adayı olarak Manisa’ya gelecek olan Özgür Özel, bu kez Manisa’da dengeleri kendi lehine değiştirebilecek mi merak konusu. Balaban seçimlerin favorisi olsa da Özel’in Manisa’yı kendi tarafına çekmesi için Özel bir çalışma yaptığı da biliniyor.

BALABAN HİÇ KAYBETMEDİ

Özel, 24 Eylül’de yapılacak olan Manisa il kongresine de katılarak memleketinden destek isteyecek. Manisa il başkanlığı için adaylığını açıklayan Semih Balaban ile olan siyasi mücadelesi bu kez farklı bir atmosferde gerçekleşecek. Bilindiği gibi bir diğer aday Ferdi Zeyrek. Zeyrek, 2020 yılında Şehzadeler ilçe başkanlığına aday olmuş, Özel destek vermiş ancak Balaban’ın desteklediği Hakan Gürtunca’ya kaybetmişti. Bu kez yine her ne kadar Balaban favori görünse de genel başkan adaylığı rüzgarını arkasına alan Özel’in Manisa’da dengeleri kendi lehine değiştirip değiştiremeyeceği merakla bekleniyor. Balaban’ın kongrede kaybetmesi halinde siyasi kariyeri de bir noktada son bulacak.

 

 

 

CHP’nin büyük kurultayına 20 seçilmiş ve üç doğal olmak üzere 23 delege gönderecek Manisa’da ağırlıklı olarak ‘değişim’ söylemi öne çıkıyor, ancak bu söylemde aktörler değişkenlik gösteriyor.

 

Kentte delegeler açısından öne çıkan isimler arasında CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski il başkanı Semih Balaban geliyor. Ancak bu isimlere ek olarak belediye başkanları ve milletvekilleri de burada aktör olarak görülüyor. 

Manisa CHP içinde büyük bir etkisi olan eski il başkanı Semih Balaban’ın milletvekili seçimlerinde beşinci sırada gösterilmesi büyük bir hayal kırıklığı ile yeni bir mücadelenin de başlamasına neden oldu. Balaban’ın beşinci sıraya yazılmasında etkisi olduğu düşünülen Özgür Özel bu kez genel başkan adayı olarak Manisa’da destek isteyecek. Özel’in kendi memleketinde istediği sonucu alamaması halinde olumsuz bir imaj bırakacak.

 

BALABAN KAYBEDERSE SİYASİ KARİYERİ BİTEBİLİR

Milletvekili olamayan ve yeni bir siyasi hamle yaparak il başkanlığına yeniden aday olan Semih Balaban’ın kongreden zaferle çıkması siyasi kariyeri için önem taşıyor. İl başkanı seçilirse istediği belediye başkanlığına aday olması için önemli bir süreci de geçmiş olacak. Balaban’ın kaybetmesi halinde ise Manisa’daki adı koyulmamış Özel-Balaban rekabeti de bitmiş olacak diyebiliriz.

ÖZEL’İ SORUMLU TUTANLAR VAR

Balaban, 2023 seçimlerinde CHP’nin dördüncü sıra milletvekili adayı olacaktı. Ancak dördüncü sıraya ittifak kontenjanından DEVA Partili Selma Aliye Kavaf getirilince Balaban beşinci sıraya geriledi ve vekil seçilemedi. Özel’e yakın isimlere göre Balaban bu durumdan Özel’i sorumlu tutuyor ve kentteki duruşunu Özel’in karşıtlığı üzerine kuruyor. Ancak Balaban’a yakın isimlerse Özel’i kendi partilisine yeteri kadar sahip çıkmamakla eleştiriyor. Öte yandan kentte CHP’li kadın vekil olmaması da partili kadınlar açısından rahatsız edici görülüyor. 

DEĞİŞİM AMA NASIL VE KİMİNLE

Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri delege sayısının yüksek olduğu iki ilçe. Bu ilçelerde Balaban’ın etkisi büyük ve desteklediği isimler seçimleri kazandı. Balaban’ın tüzük kurultayı talebiyle ön seçimi de istemesinin arkasında delege ve üyeye olan hakimiyeti olduğu sıklıkla dile getiriliyor.  Diğer bazı küçük ilçelerde Balaban’ın çok etkisi olmasa da Özel lehine de bir durum yok. Zira Manisa değişim isteyen iller arasında ancak nasıl ve kimin liderliğinde bir değişim olacağı konusu hala netleşmiş değil. Balaban’da değişim istiyor ancak Özel liderliğinde bir değişim istemediği bugüne kadar süregelen siyasi mücadeleden anlaşılıyor. CHP’nin başında Manisalı bir ismin olması seçmen ve delege nezdinde bir heyecan yaratsa da bugüne kadar genel merkez ve Ankara merkezli bir siyaset yürütmesi Manisa’ya yeteri kadar ilgili olmaması en büyük handikap olarak görülüyor.

DURBAY VE ZEYREK KAYBETTİ

2020 yılında Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Şehzadeler 3. Olağan Kongresi’nde Hakan Gürtunca ve Ferdi Zeyrek yarışmış ve seçimi Semih Balaban’ın desteklediği turuncu listeli Hakan Güntunca kazanmıştı. Özgür Özel’in desteklediği mavi listeli Ferdi Zeyrek ise kaybetmişti. Yine bir önceki il kongresinde Semih Balaban ile Gülşah Durbay yarışmış, Özgür Özel Durbay’a destek vermişti. Kongreden Balaban’ın ismi çıkmıştı.

ÖZCAN ÖZKAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!