Manisa
30 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisalı motosiklet sürücüleri yetkililere sesleniyor: Yoldaki çukurlar hayatımızı tehdit ediyor!

Manisalı motosiklet sürücüleri yetkililere sesleniyor: Yoldaki çukurlar hayatımızı tehdit ediyor!


Çeşitli altyapı sorunları yaşayan Manisa’da, özellikle cadde ve sokaklardaki çukurlar motosiklet sürücülerinin hayatlarını riske sokuyor. Gün içinde ulaşım veya çeşitli amaçlarla motosiklet kullanan vatandaşlar, bu çukurların zaman zaman çok tehlikeli bir boyut aldığını ancak yetkililerin sorunu görmezden geldiğini belirtiyor.
Manisa, 276 bin 230 motosikletle kişi başına en çok motosiklet düşen 4. il konumunda. Motosiklet sayısının otomobil sayısını geçtiği Manisa’da, iklim şartları ve arazi yapısı bu araçların kullanımını artıyor. Ancak birçok alt yapı sorunu yaşayan kent merkezinde, cadde ve sokaklardaki çukurlar, motosiklet kullanımını riskli bir hale getiriyor. Manisa’da her gün motosikletiyle yollara çıkan on binlerce sürücü, asfalt çöküntüleri ve rögar kapaklarının seviyesinin aşağı inmesiyle oluşan çukurlar nedeniyle tehlikeli anlar yaşıyor. Yollarda ansızın beliren çukurlar, kimi zaman motosikletlerin devrilmesi ve sürücülerinin hayatını kaybetmesi gibi acı sonuçlara neden olabiliyor.
CİDDİ KAZALARA NEDEN OLABİLİYOR
Motosiklet sürücüleri, yollarda oluşan çukurlar ile rögar kapaklarının seviyesinin aşağı inmesi veya yukarı çıkması gibi durumların sürüş esnasında dengeyi bozduğunu,  bu durumun ciddi kazalara neden olduğunu belirtiyor. Yetkililerin çukurları görmezden geldiğini veya önemsemediklerini belirten sürücüler, sık sık ölümlü ve yaralamalı kazalara sebep olan bu sorunun ciddiye alınması gerektiğini dile getiriyor. Her gün işe motosikletiyle gidip geldiğini belirten Ümit Aydın, www.manisamansetgazetesi.com internet sitesinin sosyal medya hesabına attığı mesajda, “Geçtiğimiz günlerde ışıklandırmanın olmadığı bir caddede ilerlerken yoldaki çukura girdim. Bir araba oradan zarar görmeden geçebilir fakat biz motosiklet sürücüleri olarak dengede durmak zorundayız. Haberlerde direksiyon hakimiyetini kaybetti, diye geçiyor fakat biz dengemizi kaybediyoruz. Hız bizden kaynaklı bir sorun fakat caddelerdeki çukurların sorumluluğu bu kenti yönetenlerde. Bu çukurlar kimi zaman ufak sıyrıklarla atlatabileceğimiz kazalara neden olurken bazen de ne yazık ki can kaybına sebep olan ciddi kazalara neden olabiliyor. Lütfen yetkililer bu çukurları görmezden gelmesin” dedi.
“MUHTARLAR OFİSTEN ÇIKSIN, SOKAKLARA BAKSIN”
Bir başka motosiklet sürücüsü ise, “Bir seferinde sokakta son anda fark ettiğim çukurdan dolayı ani fren yaptım ve düştüm. Kazayı küçük sıyrıklarla atlattım ancak çok daha ciddi bir yaralanma yaşanabilirdi. Belediye başkanları her sokak sıkıntısını bilemeyebilir. Buradaki sorumluluk bence daha çok mahalle muhtarlarına düşüyor. Eğer mahalle muhtarları haftada bir muhtarlık ofislerinden çıkıp mahalleyi gezerse çukurları görebilir, belediyeye bildirebilir. Çukurlar küçümsenmeyecek, ciddi bir sorun” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!