Manisa
02 July, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2434.4
  • BIST
    10446.24
  • BTC
    62201.95$

Uzattıkları saçları bağışlayarak kanser hastalarına umut oldular 


Uzattıkları saçları bağışlayarak kanser hastalarına umut oldular 

Manisa’da, başta kendisi olmak üzere öğrencileriyle birlikte uzattığı saçlarıyla 15 yıldır yüzlerce kanser hastasına umut olan sınıf öğretmeni Murat Selvi’nin (50) hayata geçirdiği projesi, saçlarının beyazlaması ile sonlanırken, projenin finalinde öğretmen ve kız öğrencileri 2 yıldır uzattıkları saçlarını bağışladı. Erkek velinin de saçlarını uzatarak destek verdiği projede, okulunun yakınındaki bir kadın kuaförde saç kesimlerini ücretsiz yaparak, destek verdi. Öğretmen Selvi, kanser hastalarına yardımcı olmanın yanı sıra kansere bilinçli öğrenci yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor. 


2 YILDIR UZATTIKLARI SAÇLARI KANSER HASTALARINA BAĞIŞLADILAR 

Manisa’da, 27 yıldır sınıf öğretmenliği yapan ve Murat Selvi’nin yolu bundan 15 yıl önce Kanser Savaşçıları Derneği’ni ile kesişti. Derneğin gönüllü olarak saçlarını uzatıp, kanser hastalarına bağışlayan Murat Selvi, öğrencilerine de örnek oldu. Öğretmenlerinin saçını kanser hastaları için uzattığı öğrenen öğrencilerinin de destek verdiği öğretmen Selvi, görev yaptığı Yunusemre ilçesindeki Hatice Görgülü İlkokulu’nda ‘Saçım saçın olsun’ projesini hayata geçirdi. 15 yılda 4’üncü kez saçını bağışlayan öğretmen Selvi’nin saçlarının beyazlamasıyla birlikte projesi sona ererken, proje finalinde öğretmen ve kız öğrencileri 2 yıldır uzattıkları saçlarını bağışladı. Projeye bu kez bir kız öğrenci velisi de kızıyla birlikte destek verirken, okulunun yakınındaki bir kadın kuaför Yeşim Poyraz da saç kesimlerini ücretsiz yaparak, destek verdi. Saç bağışı için 2 yıldır saçlarını uzatan öğrencileri ile birlikte okulda bir araya gelen öğretmen Selvi, öğrencileri ve erkek veli kuaförünün yolunu tuttu. Uzun saçları örülen öğretmen, öğrenci ve erkek veli saçlarını bağışladı. 


KANSERDEN ETKİLENEN İNSANLARA BİR NEBZEDE OLSA MORAL AŞILAMAK İSTEDİK 

Murat Selvi, “Amacım, öğrencilerimin kanser hastası insanlarımız hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamaktı. Bu konuda öğrencilerim çok duyarlı oldu. Saçlarımızın kimlere peruk olduğunun geri dönüşü bizlere yapılırken,  bağışlarımız ile kanserden etkilenen insanlara bir nebze de olsa moral aşılamış olduk. Öğrencilerimiz bu süreçte kanser ile ilgili bilinçlendi. Kanserden nasıl korunduğunu, kanserli insanlara nasıl empati yapıldığını da öğrenerek, bunu yaşam biçimi haline getirdi. Daha önce mezun ettiğim öğrencilerimin, lise ve üniversitelerinde bu etkinlikleri sürdürdüğünü görüyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Saçlarım beyazladı diye projem sona erdi fakat önümüzdeki yıl öğrencilerimle birlikte sürdürmeye düşünüyorum” diye konuştu. 


KIZIYLA BİRLİKTE DESTEK OLDU

Öğrenci velisi İbrahim Şentürk de 2’nci sınıf öğrencisi kızı Şüheda Şentürk ile birlikte uzattıkları saçlarını bağışladı. Duygularını dile getiren Şentürk, “Bu projeyle Murat öğretmenimiz sayesinde tanıştık. Murat öğretmenimizin saçlarını uzatarak, kanserli hastalar için bağışladığını öğrendik. Destek ve yardımcı olmak amacıyla kızımla birlikte saçımızı uzattık. Böyle bir sosyal projeye katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Çocuklarımıza da bu sayede sosyal sorumluluk, farkındalık yüklediği için kendisine teşekkür ediyorum” dedi. 


FARKINDALIK OLUŞTURMA AÇISINDAN ÖNEMLİ 

Okul müdürü Ali Emul da, “Yaklaşık iki yıldır bu okulda görev yapmaktayım. Öğretmenimiz Murat Selvi, Kanser Savaşçıları Derneği adına ‘Saçım saçın olsun’ projesini başlatmış ve okulumuzda da sürdürmüş. Farkındalık oluşturma anlamında okulumuzda böyle bir projenin olması ve uygulanması çok önemli. Bunu çok önemsiyoruz. Projeden dolayı öğretmenimizi, öğrencilerimizi ve bu projeye katkıda bulunan kıymetli velilerimize, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!