Manisa
08 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

​​​​​​​Başkan Zeyrek gençler için neler yapacak?

27 May 2024, Monday 10:10

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, önceki gün Manisa’da görev yapan gazetecilerle ile bir araya gelmiş. Hem ‘A takımı’ olarak adlandırılan yeni üst bürokratlarını tanıtmış hem de Manisa için neler yaptığını, neler yapacağını bir kez daha anlatmış.

Henüz göreve başlar başlamaz su faturalarında yarıya yakın bir indirim yaşanması, Başkan Zeyrek’in projelerini hayata geçirmekteki kararlılığını ve samimiyetini ortaya koymuştu. Hemen ertesinde halk ekmek ve hafif raylı toplu taşıma hizmeti için başlattığı çalışmalar da bu yönünü pekiştiriyor.

Başkan Zeyrek’in gerçek bir Manisalı olması; bu kentin cadde ve sokaklarında büyümesi ve aslında tüm sorunlara, çözümlerine hakim olması Manisalılar için büyük şans. Tabii buna bir de teknokrat yönü, gençliği ve çalışkanlığı eklenince Manisa için ideal bir başkan portresi çiziyor.

Başkan Zeyrek’in hayallerini gerçekleştirmek için önünde 5 yıl gibi uzun bir süre var. Eğer işini hakkıyla yaparsa, Manisalılar ona bir 5 yıl daha görev verecektir. 10 yıl, bir şehri tepeden tırnağa yenilemek, şehri bir marka haline getirmek için yeterli bir süre…

Maliyetli projeleri hayata geçirmek, şu ekonomik şartlarda ve tasarruf tedbirleri içinde biraz zor görünebilir ancak bunların alt yapı çalışmalarına şimdiden başlamalı. Ancak öyle projeler de var ki, daha düşük maliyetli olmasına karşın kenti daha cazip ve yaşanılabilir hale getirir.

Örneğin gençlerin taleplerinin yerine getirilmesi… Kentte eğitim gören yaklaşık 50 bin üniversite öğrencisi ve on binlerce orta öğretim öğrencisi için Manisa’yı daha yaşanabilir kılan projeler... Daha açık söyleyeyim; öğrenci dostu bir Büyükşehir…

Nasıl mı olacak?

Mesela, 65 yaş üstü vatandaşlar her gün toplu taşıma araçlarını sınırsız kullanırken ve bunun maliyeti büyük oranda Büyükşehir tarafından karşılanırken, öğrencilerin toplu taşıma araçlarına 9,5 TL ödemesi haksızlık. Neredeyse Türkiye’nin en pahalı öğrenci toplu taşıması Manisa’da! Hemen yanı başımızda İzmir’de bu ücret 5 TL. Abonman kullandığınızda bu rakam daha da düşüyor.

Neden 65 yaş üstü binişler sınırlı hale getirilmez ve buradan elde edilen tasarruf gençlerin toplu taşıma ücretlerinin biraz düşmesi için kullanılmaz? Öğrencilerimiz 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan daha mı zengin?

Örnekler çoğaltılabilir. Kahvaltı yapamayan gençlere belirli noktalarda çorba benzeri ikramlardan, büyükşehir tarafından gençlerin uygun fiyata yararlanacağı farklı sosyal mekanlar yapmaya kadar…

Gençler geleceğimiz, umudumuz, yarınlarımız… Zaten birçoğu başka ülkelerde bir gelecek hayal ediyor durumda… Büyük çoğunluğu gidip de dönmemeyi düşünüyor… Bu acı tabloyu tersine çevirmek, gençlere kendi ülkelerinde bir gelecek hayal etmelerini sağlamak, en azından onlara belirli konularda nefes aldırmak, merkezi hükümet kadar yerel yönetimlerin de görevi değil mi?

Başkan Zeyrek genç olduğu kadar gençler için her türlü fedakarlığı yapacak bir vizyona da sahip. Bu konulara eğileceğine şüphem yok…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.