Manisa
08 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisa’nın sorunları ortak akıl ile çözülür

27 June 2024, Thursday 11:09

 

 

Manisa sorunları çok, çözümleri zor olan bir şehir. Bu durum öteden beri gelen ihmallerden, yanlışlardan kaynaklanıyor. Herkesin suçu, ihmali, yanlışları var.

31 Mart seçimlerinde iş başına gelen yeni yöneticilerin geçmişe takılmak yerine önlerine bakmaları gerekiyor. Gerçekten somut hatalar ve bunların hukuki karşılığı varsa peşine düşülür ancak “Enkaz devraldım” bahaneleri hizmet yapmamaya gerekçe olmamalı.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban şehri çok iyi bilen, halkı çok iyi tanıyan ve sorunlarım çözümü konusunda ciddi projeleri bulunan bir isim. Uzun yıllar boyunca Manisa’da CHP’yi temsil eden bir insan olmasına karşın seçilir seçilmez herkesin belediye başkanı görüntüsü vermesi ve herkesle diyalog içinde olması takdire şayan.

Geçtiğimiz günlerde Ankara temasları çerçevesinde müsait olan tüm AK Parti milletvekillerini de ziyaret etti ve ilçenin sorunlarını onlarla da istişare etti. Hazırladığı raporları sundu, hükümetin çözmesi gereken konularla ilgili onlardan da destek istedi.

İktidar ve muhalefet partileri arasında genelde veya yerelde verilen tüm birliktelik fotoğrafı her vatandaşı sevindirir. Bu tablo iki taraf için de pozitiftir, kimse bunu yadırgamaz aksine alkışlar. Ancak alkışın büyüğü burada ziyaret edenindir.

Bir başka güzel tabloyu geçen hafta AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı’nın oğlunun düğününde gördük. Nikahı CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek kıydı. Düğünde AK Parti ve CHP başta olmak üzere her partiden birçok izim hazır bulundu.

Yerel seçim geride kaldı; tartışmaların, karşılıklı suçlamalar zamanı geçti. Şimdi Manisa’ya hizmet zamanı. Herkesin elini taşın altına koyması ve bu kent için bir şeyler yapması için de öncelikle bir araya gelmeyi bilmek gerekiyor.

Önemli sorunları ve zor çözümleri olan Manisa’da bir şeyleri düzeltmek için ortak akıl ve işbirliği şart.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.