Manisa
08 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

​​​​​​​Spor tesislerinin hali içler acısı

09 July 2024, Tuesday 09:52

 

Almanya’da devam eden Avrupa Futbol Turnuvası, sporun toplumu bir arada tutan yönüyle ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi. Milli Takımımızın elde ettiği başarılar, 7’den 70’e hepimizi gururlandı. Kazanırken birlikte sevindik, kaybederken birlikte üzüldük…

Bir toplumun gelişmişlik göstergesi bilim, kültür ve sanatın yanı sıra spor alanındaki başarılarıyla da doğru orantılıdır. Ancak sporun asıl önemi bireyin hayatına verdiği disiplindir. Özellikle bireysel sporlara ilgili olanların konforlu ve sağlıklı bir hayat yaşadığı bir gerçektir.

Devletimizin spor alanına yaptığı her yatırım çok önemli. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin, bedenen ve ruhen gelişmeleri için spor tesislerine ihtiyaç var. Sonrasında ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı için de bu tesislerin önemi çok büyük.

Gençlik ve Spor Bakanlığı son yıllarda Manisa’ya onlarca yeni spor tesisi kazandırdı. İlçelerin tamamında ve birçok kırsal mahallede yapılan futbol sahaları, Türk futboluna kazandırılacak on binlerce Manisalı gencin hizmetine sunuldu. Ancak ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle bazı tesisler Türk sporuna hizmet etmek bir yana, görenlerin yüreğini parçalıyor.

Gazetemizde dün yayınlanan bir haberde, Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı mahallesinde 2022 yılında inşaatına başlanan ve milyonlarca lira harcanan stadyum içler acısı halini görünce benim de yüreğim parçalandı.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.